Nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages

woensdag 6 april 2011
timer 2 min
Grontmij en CROW presenteerden gisteren de nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages tijdens de ParkeerVak 2011. De ontwerpwijzer geeft stap voor stap aan hoe een goed ontworpen parkeergarage kan worden gerealiseerd.
Nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages



Toename parkeergarages


De groei van het wagenpark in ons land en de toenemende schaarste aan ruimte heeft tot gevolg dat er de komende jaren nog veel parkeergarages zullen worden gebouwd. Parkeergarages worden zo ook steeds belangrijker als 'visitekaartje' van een gebied. Uiteraard is het belangrijk dat de parkeergarage goed bereikbaar is en het parkeren niet te duur. Een helder en overzichtelijk ontwerp is een cruciale voorwaarde voor een goed gewaardeerde parkeergarage. Dit is des te meer zo daar het ontwerp van een parkeergarage, nadat deze gebouwd is, nooit meer is te veranderen. Het belang van een goed ontworpen parkeergarage is eerder dit jaar nog eens naar voren gekomen in het kader van de Nationale Parkeertest 2011 door Detailhandel Nederland. Een goed ontworpen parkeergarage zal uiteindelijk door de parkeerder beter gewaardeerd worden.

Norm


Om te waarborgen dat parkeergarages goed worden ontworpen zijn in de Nederlandse Norm 2443 eisen vastgelegd aan zaken als de maatvoering en de installaties. Maar om te komen tot een echt goed ontworpen parkeergarage is meer nodig: het gaat dan om het besef van zaken als kwaliteit, klantvriendelijkheid en duurzaamheid. De Ontwerpwijzer Parkeergarages biedt uitkomst!

De Ontwerpwijzer parkeergarages is te bestellen via www.crow.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>