Nieuwe toepassing zorgt voor slimmer woon-werkverkeer

donderdag 12 september 2019
timer 3 min
Een platform om het woon-werkverkeer slimmer te regelen. Dat is het idee achter de nieuwe toepassing Toogethr. “Bedrijven hoeven niet te investeren in parkeerplaatsen als ze onze slimme oplossing gebruiken”, zo zegt Paul Bloemen van Toogethr.

Het systeem van Toogethr werkt eigenlijk heel simpel. “Via een app geven werknemers van een bedrijf aan hoeveel dagen ze gaan werken, op welke tijden en waar ze vandaan komen. Vervolgens zorgt ons systeem ervoor dat er matches ontstaan tussen mensen die dezelfde route rijden. Door vervolgens samen naar het werk te rijden, hoeven minder auto’s naar één locatie. Met als direct gevolg een lagere parkeerdruk en minder auto’s op de weg.” Toogethr doet veel meer dan alleen werknemers naar een beschikbare parkeerplek bij een bedrijf leiden. Bloemen: “Mochten alle plekken bezet zijn dan worden ze naar een parkeerplaats in de buurt genavigeerd. Daarbij krijgen ze ook informatie over de af te leggen route. Zo hebben ze zekerheid dat er altijd een plek beschikbaar is en voorkomen we de teleurstelling van het staan voor een dichte slagboom.”

Inmiddels werkt Toogethr met gerenommeerde bedrijven samen. Daarbij worden ook parkeerplaatsen uitgeruild. Zo gebruiken in Utrecht Papendorp Bol.com en bedrijfssoftwarebedrijf Unit4 elkaars parkeerplaatsen. “Als alle plekken bij Bol.com bezet zijn, parkeren medewerkers bij Unit4 en andersom. Eventuele kosten voor parkeren worden door ons systeem ook eenvoudig verrekend”, zegt Bloemen. Een bedrijf kan door samenwerken met de aangelegen bedrijven of buurt, dure en overbodige investeringen in extra parkeerplaatsen voorkomen, zo stelt Bloemen.

Er wordt nu druk gewerkt om parkeermogelijkheden uit te breiden binnen de Toogethr-app. Er zijn nu al succesvolle koppelingen actief op verschillende locaties met bijvoorbeeld de toegangssystemen van WPS Parking Systems. Naast slimme koppelingen opent Toogethr ook minder slimme slagbomen met de door haar ontwikkelde Smartbox, waarmee iedere bestaande slagboom of poort online aangestuurd kan worden. Er hoeft dus amper geïnvesteerd te worden om gebruik te maken van de slimme diensten.

Toogethr is een slim en innovatief netwerk, waarin steeds wordt aangestuurd op verbetering. Daarom krijgt iedere organisatie en gebruiker automatisch systeemupdates zonder dat daar kosten tegenover staan. De toepassing is qua kosten sowieso niet duur, zo zegt Bloemen. “Bij ons betaal je een bedrag (abonnement) per medewerker per maand. Daar zitten dus alle updates en innovaties bij in. Het platform geeft ook gedetailleerde managementinformatie over het gebruik van parkeren en samen rijden voor een organisatie. Zo kan iedere organisatie zelf monitoren op bezettingsgraad, piekmomenten of de CO2-uitstoot.

Toogethr richt zich met name op het bedrijfsleven. “Er is daar nog een grote winst te behalen als het gaat om mobiliteit- en fileproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van nog meer verschillende diensten aan elkaar. Shuttles en fietsen die beschikbaar zijn bij parkeerhubs om de woon- werkreis nog soepeler en optimaal te laten verlopen. Allemaal ingepland vanuit een applicatie”, aldus Bloemen.

Neem voor meer informatie over de slimme toepassing contact op via paul@toogethr.com of bekijk de website.

Dit artikel verschijnt in PARKEER24 nummer 4, thema parkeren en innovatie. Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en ontvang het magazine in jouw mailbox. 

Download hier gratis PARKEER24 nummers 2 en 3 over de thema's last mile en MaaS.

Lees verder

Herontwikkeling historische Fenixloodsen

10 aug om 15:17 uur
Een uniek en historisch bouwwerk in Rotterdam: De Fenixloodsen. Wonen aan het water met een prachtig uitzicht, in…
Lees verder »

Utrecht verlaagt tarieven vier P+R-garages

23 jul om 10:34 uur
De gemeente Utrecht verlaagt per 1 september de tarieven van vier P+R-voorzieningen. Gebruikers kunnen hier voor 2…
Lees verder »

Rotterdamse parkeergarages krijgen 1000 slimme laadpalen

17 jul om 10:48 uur
De gemeente Rotterdam gaat de komende maanden al haar parkeergarages voorzien van in totaal 1000 slimme laadpalen…
Lees verder »

Waterdichte afwerking voor parkeerdek Zeist

9 jul om 10:01 uur
Het parkeerdek bij appartementencomplex Laan van Vollenhove in Zeist was al jaren in slechte staat, waarbij…
Lees verder »

Samen ruimte maken voor fietsparkeren

7 jul om 10:24 uur
Om beter aan een veranderende marktvraag te kunnen voldoen, slaan BOERurban en Klaver Fietsparkeren de handen…
Lees verder »

Data heeft ook gevoel

3 jul om 10:47 uur
Parkeren is emotie! Keuzes over parkeerbeleid moet je niet maken op basis van emotie of onderbuikgevoel maar op…
Lees verder »

Parkeerdata: meer kennis door meer data

3 jul om 10:42 uur
Binnen de wereld van parkeeronderzoeken is een duidelijke trend waarneembaar. Doordat met de huidige technieken…
Lees verder »

Nooit meer verdwalen in parkeergarages

3 jul om 10:30 uur
Parkeergarages moeten niet alleen veilig zijn, maar de gebruiker moet zich er ook echt veilig voelen. Gebruikers …
Lees verder »