Opnieuw brand Haar- lemse parkeergarage

donderdag 3 maart 2011
timer 1 min
Opnieuw brand in Haarlemse parkeergarage In parkeergarage De Kamp in het centrum van Haarlem heeft woensdagmorgen vroeg brand gewoed. Volgens de brandweer zijn negen auto's over vier verdiepingen van de garage zwaar beschadigd geraakt.
Opnieuw brand Haar- lemse parkeergarage



Brandjes gesticht


Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er op meerdere etages brandjes gesticht. “We hopen de brandstichters te kunnen achterhalen via eventuele getuigenverklaringen en camerabeelden uit de garage.”

Onderzoek


De politie is een onderzoek gestart naar de brand en zoekt getuigen die 's nachts iets verdachts hebben gezien in de buurt van de garage. Negen auto's bleken compleet uitgebrand dan wel zwaar beschadigd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Derde brand


Het is de derde keer in vrij korte tijd dat er brand is in een Haarlemse parkeergarage. Eind oktober vorig jaar werd de Appelaar door brand verwoest; de oorzaak bleek kortsluiting in een auto te zijn. Enkele weken later brak er brand uit in een particuliere garage aan de Spaarnoogstraat. Hier werd brandstichting vermoed.

Bron: RTV N-H

Terug naar overzicht nieuws >>>