Parkeerapplicatie genomineerd voor EPA Awards

woensdag 8 maart 2017
timer 1 min
De applicatie 'The Remote Image Review', die door Egis Parking Services (EPS) wordt gebruikt in Amsterdam, is genomineerd voor de EPA Awards 2017. Hiermee kan Egis 80 procent van de gescande voertuigen direct controleren via een scherm, vanuit één controlekamer.

De applicatie, ook wel DeskForce genoemd, werd ontwikkeld door Agendum. Door hun scanverwerkingsplatform worden scans via slimme filters alleen doorgestuurd als er een kans is op een parkeerbon.

 

De DeskForce maakt het nog een stukje efficiënter: via de applicatie bekijken parkeercontroleurs op afstand of een gescand voertuig al dan niet een parkeerrecht heeft of dat er sprake is van een uitzonderingssituatie, zoals laden en lossen of foutparkeren. Van de overgebleven ‘verdachte’ voertuigen hoeft nog maar 20% op straat gecontroleerd te worden. 

 

Doordat gescande voertuigen direct vanuit de controlekamer gecontroleerd kunnen worden, scheelt dat een groot aantal fysieke controles en daarmee een boel tijd en geld. Dit was aanleiding om genomineerd te worden voor de EPA Awards 2017.

Zo ziet 'The Remote Image Review' er uit.