Parkeerbedrijven gaan samenwerken

woensdag 22 januari 2020
timer 2 min
Parkeren in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam wordt eenvoudiger door een samenwerkingsverband tussen Parkmobile en ParkingYou. Met de Parkmobile-app kan gemakkelijk gebruikgemaakt worden van tien verschillende parkeergarages van ParkingYou. Hierdoor wordt de parkeerdruk op straat verlaagd en hoeven automobilisten minder lang te zoeken naar een parkeerplek.

De slagboom is straks eenvoudig te bedienen via Parkmobile. Met de zoekfunctie in de app zijn parkeergarages dichtbij een bestemming gemakkelijk te vinden. Als er bij een ParkingYou parkeergarage geparkeerd wordt, is het mogelijk vooraf te reserveren en de parkeeractie via de app te starten. "Dit heeft als voordeel dat nodeloos door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats tot een minimum wordt gereduceerd, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot en tijdswinst voor de automobilist", zo stellen beide bedrijven.

Comfortabele mobiliteitsoplossingen

Mensen willen snel, simpel en zonder gedoe naar hun bestemming. Marc de Vries, CEO Europe bij PARK NOW Group, zegt: "We zijn zeer content met deze samenwerking. Met de komst van zogenaamde mobility hubs aan de randen van steden en het ontsluiten van het potentieel van parkeergarages, wordt de leefbaarheid in steden vergroot. Het is ontzettend gaaf om hier samen met ParkingYou aan bij te dragen. Onze app werkt nu in zo’n 300 parkeergarages waarmee we automobilisten naar een gewenste parkeergarage leiden; dit draagt bij aan comfortabele mobiliteitsoplossingen."

Raymond Derijck, directeur van ParkingYou, vertelt over de samenwerking: "Wij zijn een jonge en snel groeiende organisatie uit Eindhoven, gespecialiseerd in het beheren en exploiteren van parkeerlocaties in Nederland. Door onze diensten via de nummer één parkeerapp van Nederland aan te bieden, zorgen wij ervoor dat de bezettingsgraad van parkeergarages wordt verhoogd. Zo kunnen automobilisten altijd eenvoudig, voordelig en snel parkeren, doordat je vooraf je parkeerplaats online kunt reserveren."