Parkeerregulering Delft - Voorhof heeft gewenst effect

woensdag 30 oktober 2013
timer 2 min
De parkeerregulering die de gemeente Delft op 1 juni 2012 heeft ingevoerd in Voorhof (woonwijk van de gemeente met veel hoogbouw) heeft tot gevolg dat de juiste parkeerder op de juiste plek parkeert. De regulering heeft dan ook in het gebied waar het is ingevoerd het gewenste effect. Dit blijkt uit de evaluatie, één jaar na invoering. Wel bestaat in Voorhof de wens om de betaaltijden aan te passen, is te lezen in de Weekkrant.

Parkeerregulering Delft - Voorhof heeft gewenst effect

In Voorhof geldt betaald parkeren in de omgeving van de Martinus Nijhofflaan (rondom de Albert Heijn en winkelcentrum De Hoven) en de Papsouwselaan (Poptahof en het parkeerterrein bij de Aldi). Doel van de parkeerregulering is een betere verdeling van de parkeerdruk, waarbij de ‘juiste parkeerder op de juiste plaats’ staat en er voldoende parkeerruimte is voor bewoners en winkelend publiek. Uit de evaluatie blijkt dat dit doel is bereikt. Wel is sprake van uitwijkgedrag naar de omgeving. Dit uitwijkgedrag doet zich vooral voor in de straten ten zuiden van de Martinus Nijhofflaan. Mede hierdoor is op verzoek van bewoners het betaald parkeren op 1 oktober uitgebreid met het parkeerterrein voor de Leeuwenhofflat.

Tevreden over parkeerregulering


Uit de evaluatie blijkt dat bewoners van het gereguleerde gebied in Voorhof over het algemeen tevreden zijn met de parkeerregulering. Over de huidige betaaltijden (maandag tot donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 22.00 uur) is niet iedereen tevreden. Zo vindt een deel van de bewoners dat de betaaltijden van maandag tot donderdag (nu tot 17.00 uur) verlengd moeten worden. Ook geven bewoners aan dat de betaaltijden tot 22.00 uur op vrijdag en zaterdag onnodig en belemmerend zijn voor het ontvangen van bezoek. Het college stelt de raad voor om aan deze bezwaren tegemoet te komen door de betaaltijden per 1 februari 2014 in te stellen op maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur

 

Bron: de weekkrant