Parkeertarieven stijgen veel te snel

dinsdag 22 oktober 2013
timer 1 min
Veel nieuwe parkeergarages in het noorden van ons land worden slecht benut. Van de 508 parkeerplaatsen in de nieuwe parkeergarage aan het Damsterdiep in Groningen, bijvoorbeeld, zijn op een doordeweekse dag rond het middaguur slechts zo'n 80 bezet. Een veelgehoorde reden is dat veel autobezitters het gebruik van een parkeergarage te duur vinden, aldus Het Dagblad van het Noorden. 

Parkeertarieven stijgen veel te snel

Volgens Detailhandel Nederland zijn de parkeertarieven in garages vorig jaar met gemiddeld 9 procent omhoog gegaan. "We roepen al jaren dat de tarieven exorbitant stijgen", zegt een woordvoerder. Het is Detailhandel Nederland een doorn in het oog dat parkeergarages veel te ruime tijdseenheden berekenen. "Als consument betaal je voor een dienst die je deels niet gebruikt. Wij pleiten ervoor per minuut te betalen, dat is ook bij telefoneren gemeengoed."

Ondertussen is er ook een tegenbeweging op gang gekomen. Om consumenten naar hun winkelhart te lokken, hebben plaatsen als Dokkum, Veendam, Hoogezand, Delfzijl en Stadskanaal gratis parkeren ingevoerd, schrijft het dagblad.

Het volledige bericht vindt u op de website van het Dagblad van het Noorden.