Parkeren heet shuttle en valet

donderdag 10 oktober 2019
timer 3 min
De vakantie beginnen met de auto om die vervolgens enkele weken te parkeren bij Schiphol. Als buiten kantooruren ingecheckt moet worden, is een eigen auto wel zo prettig. Met twee trollies en handbagage is het niet echt fijn in het openbaar vervoer. Maar dat comfort heeft wel een prijskaartje. Het aanbod van parkeermogelijkheden zijn de laatste jaren wel groter geworden. Meer aanbieders met verschillende parkeermogelijkheden en tarieven.

In feite zijn de lange parkeermogelijkheden beperkt tot twee vormen: shuttle parkeren en valet parkeren. Voor lang parkeren heeft Schiphol P3 (Lang Parkeren) of P4 (Basic Parking) ingericht. Vanaf P3 vertrekt er iedere tien minuten een gratis snelbus, die jou in vijf minuten naar de vertrekhal brengt. Kort Schiphol parkeren kan natuurlijk ook bij parkeren P1. Dit is bedoeld voor maximaal 48 uur en is op loopafstand van de terminal.

Shuttle

Bij shuttle parkeren rij je rechtstreeks naar de afgesproken parkeerplaats. Je dient minimaal twee weken van te voren te reserveren. Dit scheelt aanzienlijk in het parkeertarief en je bent verzekerd van een parkeerplek. Met een busje word je vervolgens naar de juiste vertrekhal gebracht. Bij terugkomst word je weer opgehaald en naar de auto gebracht. Extra service die je tegen betaling kunt krijgen is overdekt parkeren en de auto laten wassen. De parkeerterreinen zijn 24/7 geopend. De tarieven zijn €8,44 tot €10,00 per dag. De shuttlebus is gratis. Parkeren kan ook zonder shuttlebus, het zogenoemde basic parkeren. Dit is sowieso de goedkoopste vorm. Het dagtarief varieert van €4,56 tot € 4,68 per dag.

Valet

Valet parkeren is parkeren met een extra service. Na reservering rij je zelf naar de vertrekhal en een parkeermedewerker stalt jouw auto op een bewaakt parkeerterrein. De medewerker controleert samen met jou de auto op eventuele beschadigingen en tekent een ontvangstdocument. Grootste voordelen zijn het gemak en de tijdwinst die je hebt. Nadeel is dat jij jouw sleutels af moet geven en verder geen controle hebt over de auto. Er zijn overigens verschillende parkeermogelijkheden met service. Bij P6 Valet wordt de auto op een parkeerterrein buiten Schiphol geplaatst. De luxe vorm heet Terminal valet wat inhoudt dat de auto overdekt staat. Valet parkeren heeft een extra prijskaartje. P6 valet parking bedraagt €16,13 per dag en Terminal valet €40,31 per dag.

Parkeren tijdens een vakantie van bijvoorbeeld 15 dagen kost in de duurste vorm €665 en € 68,40 in de meest voordelige variant. Je kunt natuurlijk ook de auto gewoon thuislaten en met het openbaar vervoer gaan. Naast de trein zijn er ook kleine bustaxi’s die jou graag halen en brengen.

Lees verder

Utrecht verlaagt tarieven vier P+R-garages

23 jul om 10:34 uur
De gemeente Utrecht verlaagt per 1 september de tarieven van vier P+R-voorzieningen. Gebruikers kunnen hier voor 2…
Lees verder »

Rotterdamse parkeergarages krijgen 1000 slimme laadpalen

17 jul om 10:48 uur
De gemeente Rotterdam gaat de komende maanden al haar parkeergarages voorzien van in totaal 1000 slimme laadpalen…
Lees verder »

Waterdichte afwerking voor parkeerdek Zeist

9 jul om 10:01 uur
Het parkeerdek bij appartementencomplex Laan van Vollenhove in Zeist was al jaren in slechte staat, waarbij…
Lees verder »

Samen ruimte maken voor fietsparkeren

7 jul om 10:24 uur
Om beter aan een veranderende marktvraag te kunnen voldoen, slaan BOERurban en Klaver Fietsparkeren de handen…
Lees verder »

Data heeft ook gevoel

3 jul om 10:47 uur
Parkeren is emotie! Keuzes over parkeerbeleid moet je niet maken op basis van emotie of onderbuikgevoel maar op…
Lees verder »

Parkeerdata: meer kennis door meer data

3 jul om 10:42 uur
Binnen de wereld van parkeeronderzoeken is een duidelijke trend waarneembaar. Doordat met de huidige technieken…
Lees verder »

Nooit meer verdwalen in parkeergarages

3 jul om 10:30 uur
Parkeergarages moeten niet alleen veilig zijn, maar de gebruiker moet zich er ook echt veilig voelen. Gebruikers …
Lees verder »

Pilot om doorgaand verkeer met verschillende data in kaart te brengen

3 jul om 09:59 uur
De gemeente Amsterdam start een pilot om de verkeersstroom naar de binnenstad in kaart te brengen. Daarbij worden…
Lees verder »