Parkeren in Nijmegen fors duurder

woensdag 6 juli 2011
timer 1 min
door garage De parkeertarieven in het centrum van Nijmegen gaan mogelijk gefaseerd over de jaren 2012 en in 2013 fors omhoog. Ook overweegt het college van burgemeester en wethouders betaald avondparkeren in te voeren.
Parkeren in Nijmegen fors duurder

 


Tekort wegwerken


Op die manier wil het college het jaarlijkse tekort van 1 miljoen euro op de nieuwe parkeergarage die nu aan de Van Schaeck Mathonsingel voor 27 miljoen euro wordt gebouwd, 'wegwerken'.

Uitbesteden


De drie coalitiepartijen (GroenLinks, PvdA, D66) vinden dit tekort op de parkeergarage voor 650 auto's en een grote fietsenstalling niet acceptabel nu de gemeente stevig moet bezuinigen. De drie partijen stelden daarom vorige week voor de afschrijving van de garage van 40 naar 50 jaar te verlengen of te besluiten de exploitatie van de garage niet zelf als gemeente uit te voeren, maar uit te besteden aan commerciële partijen.

Aanloopverliezingen


Het college gelooft echter niet in die 'oplossingen'. Aanpassen van de afschrijvingstermijn is een theoretische oplossing. Het college denkt verder dat marktpartijen bij een aanbesteding niet bereid zullen zijn de jaarlijkse aanloopverliezingen van 1 miljoen over te nemen. Woensdag komt de kwestie opnieuw aan de orde in de raad.

Bron: Gelderlander

Terug naar overzicht nieuws >>>