Parkmobile mobiele betaaloplossing voor parkeren beschikbaar in Volvo Cars

woensdag 15 januari 2014
timer 3 min
Parkmobile maakt bekend dat haar betaaloplossing met Volvo Sensus Connect zal worden geïntegreerd.

Parkmobile mobiele betaaloplossing voor parkeren beschikbaar in Volvo Cars

Met slechts een paar drukken op het Volvo dashboardbedieningssysteem zal de bestuurder in staat zijn om te betalen voor een parkeerplaats op straat middels de bij Parkmobile opgeslagen betaalmethode. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de telefoon te gebruiken.

 

“Parkmobile verbetert de manier van betalen voor parkeren op straat doordat de automobilist niet meer het ongemak heeft van de parkeermeter,” aldus Marius Koerselman, Algemeen Directeur van de Parkmobile Group. “We zijn zeer enthousiast dat we in samenwerking met Volvo onze dienstverlening voor het eerst kunnen integreren met de ‘connected car’. Parkmobile kijkt uit naar de samenwerking met Volvo om bestuurders een steeds slimmere en makkelijkere manier van betalen voor parkeren te bieden.”
 

Sensus Connect, Volvo Cars

Met de lancering van Sensus Connect presenteert Volvo Cars een on-board navigatie systeem voor connected services, infotainment, navigatie en audio. Volvo Cars biedt hiermee een volledig geïntegreerde ervaring. De op de cloud gebaseerde dienstverlening geeft bestuurders de mogelijkheid om een parkeerplaats te vinden en direct het parkeergeld te betalen van achter het stuur.

 

“Door het kiezen van de partners die het beste zijn op het gebied waar ze in werken, zoals parkeerpovider Parkmobile, is het voor ons mogelijk om te focussen op dat wat wij het beste kunnen, namelijk het bieden van een veilige, comfortabele en zeer aangename rijervaring.” aldus David Holecek, Connectivity Brand Manager at Volvo Cars. “Het draait allemaal om de Volvo bestuurder een aangename en intuïtieve ervaring te bieden. Door de mogelijkheid om een parkeerplaats te vinden en hiervoor te betalen maken we het dagelijks autoleven makkelijker.”
 

Car2infrastructure communicatie

De applicatie is gebaseerd op car2infrastructure communicatie en leidt de weg voor ongekende en nieuwe mogelijkheden wanneer de auto ‘communiceert’ met haar omgeving.

De oplossing is geïmplementeerd en opereert als een managed service van een wereldwijd op de cloud gebaseerde oplossing met regionale en centrale knooppunten. Deze knooppunten creëren een efficiënte voorziening van het communiceren met en het zenden van informatie naar de auto’s.

De ‘cloud’ biedt grote flexibiliteit om de capaciteit en lokale beschikbaarheid aan te passen naar de wensen van de eindgebruiker. De oplossing is geschikt voor alle afzetgebieden van Volvo Cars over de hele wereld.

De integratie van Parkmobile met Sensus Connect zal beschikbaar zijn in alle Volvo modellen geproduceerd vanaf mei 2014. Voor de eerder geproduceerde auto’s uitgerust met Sensus Connect zal een update beschikbaar worden gemaakt.