Proef extra parkeerplaatsen voor vergunninghouders in centrum Amsterdam geslaagd

dinsdag 29 oktober 2013
timer 1 min
Parkeergarage Markenhoven in de Amsterdamse binnenstad is in mei dit jaar voor vergunninghouders opengesteld. Een groot deel van de vergunninghouders maakt hier inmiddels dankbaar gebruik van en betreedt de garage zonder moeite dankzij het kentekenherkenningssysteem van SKIDATA. 

Proef extra parkeerplaatsen voor vergunninghouders in centrum Amsterdam geslaagd

Afgelopen mei is de gemeente Amsterdam een pilotproject voor vergunninghouders gestart. Parkeergarage Markenhoven is de eerste parkeergarage in Amsterdam waar een deel van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders beschikbaar wordt gesteld. De vergunninghouders kunnen

hun auto dankzij kentekenherkenning op comfortabele wijze parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Een online connectie tussen het SKIDATA parkeersysteem en het SHPV platform, waarin alle vergunninghouders geregistreerd staan, zorgt voor snelle en betrouwbare toegangsverlening.

Uit de evaluatie van de proef blijkt dat inmiddels ruim driekwart van de vergunninghouders al direct naar de parkeergarage rijdt.
Vanaf afgelopen maandag is ook parkeergarage Piet Hein voorzien van deze functionaliteit en beschikbaar voor vergunninghouders. De overige gemeentelijke centrumgarages Stadhuis/ Muziektheater en Willemspoort, worden binnenkort eveneens uitgerust met deze oplossing om nog meer vergunninghouders te kunnen faciliteren. In totaal zullen er circa vijfduizend extra parkeerplekken voor vergunninghouders gerealiseerd.