Q-Park en CCV introduceren online creditcardbetaling

dinsdag 19 juli 2011
timer 2 min
Q-Park voorziet haar parkeerfaciliteiten van de P-Gateway oplossing die in samenwerking met CCV ontwikkeld is. Consumenten kunnen straks bij het in- en uitrijden van parkeerfaciliteiten eenvoudig en veilig betalen met verschillende kaarten, zoals MasterCard, Visa, American Express en Yellowbrick.
Q-Park en CCV introduceren online creditcardbetaling


De nieuwe betaaloplossing accepteert (credit)cards van verschillende acquirers en is geïntegreerd door de meest toonaangevende leveranciers van parkeer-managementsystemen. De P-Gateway oplossing leest magneetstrippen op diverse (credit)cards volgens de strenge PCI regels, zodat veilige afhandeling verzekerd is. De toepassing wordt in een later stadium opgevolgd door de contactloze variant.

Europese richtlijnen elektronisch betalen


“Door invoering van de Europese richtlijnen voor elektronisch betalen, zag Q-Park een essentiële service, in- en uitrijden met creditcard, voor haar klanten verdwijnen. Het was geen optie om af te zien van deze functionaliteit, omdat voor Q-Park gebruikersgemak en kwaliteit voorop staan”, zegt Michel Feddema, Manager ICT bij Q-Park. “Om deze service te waarborgen heeft Q-Park in samenwerking met CCV deze nieuwe, veilige oplossing ontwikkeld. De flexibele en professionele samenwerking met CCV is cruciaal geweest bij het ontwikkelen van dit alternatief.”

Internationale oplossing parkeergemak


CCV, Europese speler in betaalautomaten en specialist in transactieverwerking en marktleider in Nederland, is heel content met de goede samenwerking tussen Q-Park en CCV in de totstandkoming van deze P-Gateway oplossing. “De nauwe samenwerking met Q-Park heeft geleid tot een internationale oplossing die parkeergemak en veilige betalingen bevordert”, aldus Pascal Vincken, Algemeen Directeur. “CCV verwerkt momenteel al miljoenen betaaltransacties in de parkeerbranche in zogenaamde on- en off-street omgevingen. We zijn erg blij met dit resultaat van onze jarenlange intensieve samenwerking.”

Over PCI


Payment Card Industry Security Standards Council is een onafhankelijke organisatie die oorspronkelijk opgericht is door American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide en Visa International, met het doel om de constante evolutie van de betaalkaart veiligheidsstandaarden te managen. De PCI council heeft een raamwerk van veiligheidsstandaarden geformeerd, ook wel de PCI Data Security Standards genoemd.

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>