Q-Park opent parkeergarage in grootste gebouw van de Benelux: De Rotterdam

maandag 25 november 2013
timer 2 min
Vanaf vandaag zijn de slagbomen van parkeergarage Q-Park De Rotterdam officieel geopend. Er is op drie parkeerlagen ruimte voor 336 parkeerplekken voor auto's en motoren. Volgend jaar komen dan ook parkeerlagen -1 en -2 beschikbaar, waardoor de capaciteit uiteindelijk op 642 parkeerplekken voor auto's en 40 voor motoren uitkomt. De parkeergarage maakt onderdeel uit van 'verticale stad' De Rotterdam; met 160.000 vierkante meter het grootste gebouw in de Benelux.

Q-Park opent parkeergarage in grootste gebouw van de Benelux: De Rotterdam

 

“Deze parkeergarage past uitstekend in onze strategie van exploitatie van parkeergarages op toplocaties”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “De Wilhelminapier is een gebied dat sterk in ontwikkeling is en De Rotterdam wordt de nieuwste eyecatcher van de Maasstad. Het hoge kwaliteitsniveau ervan is ook terug te zien in de garage.”

Het door Rem Koolhaas (OMA) ontworpen gebouw wordt een complete stad in de stad: drie transparante torens van 150 meter hoog met op de eerste verdiepingen cafés, restaurants, een hotel en sportclubs.

Q-Park De Rotterdam is 24/7 geopend. Het is dan ook een erg handige plek om de auto te parkeren bij een avondje Luxor Theater of een etentje in één van de vele restaurants op de Wilhelminapier. Het parkeertarief bedraagt 1 euro per 15 minuten, met een maximaal dagtarief van 30 euro. Voor bewoners en medewerkers van de bedrijven in De Rotterdam zijn aantrekkelijke abonnementen beschikbaar.