Q-Park winnaar EPA Awards

vrijdag 23 september 2011
timer 3 min
Q-Park winnaar European Parking Awards  Q-Park kreeg de EPA Award uitgereikt op het tweejaarlijkse EPA-congres in Turijn, Italië. De prijs in de categorie 'beste nieuwe parkeergarage' werd gewonnen door Stockmann Q-Park in Helsinki in Finland voor zijn bijzonder innovatieve en duurzame parkeeroplossing en ongewone architecturale structuur.  
Q-Park winnaar EPA Awards


Masterplan


Aan Q-Park Lyon Perrache Archives La Confluence werd een speciale juryprijs toegekend voor zijn duurzame en milieuvriendelijke kenmerken. Stockmann is het oudste en meest prestigieuze warenhuis in Helsinki en is dan ook een heus oriëntatiepunt in de hoofdstad van Finland. Stockmann Q-Park werd 40 meter onder het warenhuis aangelegd en maakt deel uit van Helsinki's masterplan en van een groot herontwikkelingsproject dat meer dan 10.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte moet creëren. De parkeergarage is vanuit beide stadsdelen gemakkelijk bereikbaar via een één kilometer lange tunnel en biedt 600 parkeerplaatsen op drie verdiepingen. Hierdoor worden verschillende doelpublieken op hun wenken bediend en wordt het adagium bevestigd dat 'de locatie alles is'. Er werden voor de aanleg geen straten afgesloten en alles werd voltooid in een recordtijd van 39 maanden. De investering bedroeg 55 miljoen euro.

Kwaliteit


Juha Sirelius, directeur van Q-Park Finland: \"We wensen Stockmann uitgebreid te bedanken voor hun geloof en vertrouwen in het 'totaalkwaliteitsconcept' van Q-Park, evenals de stad Helsinki die de investering in de grote herontwikkeling en de tunnel naar de parkeergarage mogelijk heeft gemaakt. Deze opmerkelijke prestatie bevestigt dat Q-Park de toon aangeeft in Finland en eveneens in Europa voor 'kwaliteit in parkeren'\". Ward Vleugels, CEO van Q-Park NV: \"We zijn verheugd met dit productieve partnerschap met Stockmann dat gebaseerd is op de kwaliteitsfilosofie van onze beide organisaties en onze gemeenschappelijke visie voor een duurzaam milieu.\"

Hoge plantenmuren


Q-Park Lyon-Perrache Archives La Confluence is een parkeerfaciliteit in een uitdagend nieuwbouwgebied dat wenst de leefomgeving van de Perrache-wijk te verbeteren en het station van Perrache en de gemeentelijke archieven van dienst te zijn. De parkeerfaciliteit voorziet in 649 parkeerplaatsen op 8 ondergrondse verdiepingen zonder enige pilaren. Elke verdieping is met een andere kleur verlicht zodat klanten hun parkeerplaats gemakkelijk kunnen terugvinden. Tot de speciale kenmerken van deze parkeergarage behoren twee 22 meter hoge plantenmuren binnen de spiraalvormige helling omhoog, ontworpen door de bekende botanist Patrick Blanc. Er is gekozen voor 26 verschillende soorten planten die zich uitstekend kunnen aanpassen aan een omgeving met weinig licht, en de muren zijn uitgerust met een speciaal bevochtigingssysteem. Deze groene muren zorgen zelfs op de benedenverdiepingen van de parkeergarage voor contact met de buitenwereld. Michèle Salvadoretti, directeur van Q-Park Frankrijk: \"We zijn erg dankbaar voor deze bijzondere juryprijs als erkenning voor dit innovatieve groenconcept, wat de rol bevestigt van Q-Park op het gebied van stedelijke duurzaamheid in Europa\".
 

Terug naar overzicht nieuws >>>