Resultaat Waalsprinter valt tegen

maandag 16 mei 2011
timer 2 min
Het gebruik van de snelle pendelbus, de Waalsprinter van het transferium op de A325 bij Ressen naar Nijmegen, valt tegen. Wethouder Henk Beerten is niet tevreden over het aantal automobilisten dat bij de ovatonde overstapt in de snelbus richting centrum en campus.
Resultaat Waalsprinter valt tegen

 

In 2010 is dit transferium vergroot van 200 naar 530 plaatsen. Maar het dagelijks gebruik blijft steken tussen 200 en 300 auto's. In 2009 en 2010 sprak de gemeente nog in persberichten over 'het geweldige succes van het transferium.' Beerten neemt daar nu wat afstand van. De exploitatie van het transferium kost de gemeente twee ton per jaar. Veel geld, erkent Beerten.

Extra promotie is nodig


Wethouder Beerten wil het transferium op de A325 bij de Ressen met extra promotieacties nadrukkelijker onder de aandacht brengen van automobilisten. \"Het gebruik van dit transferium en de pendelbus moet absoluut omhoog.\" In de nieuwe conceptnota over de bereikbaarheid van de stad pleit de wethouder ook voor betere voorzieningen bij het transferium zoals toiletten en horeca. De kosten voor de gebruikers van de pendelbus en de parkeerplaats bij Ressen gaan overigens binnenkort omhoog.

Introductie OV

-chipkaart


Nu kost een gecombineerde parkeerkaart voor het transferium en een retourkaart voor de Waalsprinter (4 personen) slechts 2,50 euro (een weekkaart 8 euro). Vanaf 30 juni als de ov-chipkaart de énige vervoerskaart wordt, vervalt die goedkope gecombineerde parkeer- en vervoerskaart. Dan moet elke reiziger chippen en komt er mogelijk een apart parkeertarief bij.

Weer werk aan de weg


Wethouder Beerten beseft dat dit laatste geen stimulans is om het transferium bij Ressen te gebruiken. \"Toch zullen we het proberen.\" Er is bovendien actie nodig omdat de gemeente opnieuw gaat werken aan de wegen bij Lent. Er komt een nieuw NS-station en er wordt begonnen met de aanleg van de parallelweg West langs de spoorlijn. De Waalsprinter garandeert een betrouwbare bereikbaarheid van de stad.
|
Bron: de Gelderlander
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</