RFID fietstag voor fietsenstallingen

maandag 7 oktober 2013
timer 3 min
Labels aanbrengen, barcodes scannen, persoonlijke controles: het wordt overbodig met de RFID fietstag van BCycle. Het systeem is geschikt voor betalen, verwijzen, registreren en toegangscontrole. 

RFID fietstag voor fietsenstallingen

Automatisch


De passieve RFID fietschip wordt in de spaak van de fiets aangebracht, de zogenaamde fietstag. Hierdoor kan de fietsenstalling onbemand werken. De RFID fietstag biedt de fietser gemak, service en goede doorstroming doordat de chip bij het passeren automatisch wordt uitgelezen. Op een display staat of er in- of uit gefietst wordt en hoeveel vrije plaatsen er nog zijn in de sectoren van de fietsenstalling. 

Weesfietsen 

Weesfietsen vormen een enorme kostenpost. Met de RFID fietstag van BCycle kan dit probleem worden opgelost. Als een fiets langer dan de vooraf vastgestelde periode in de stalling staat, registreert het systeem dit – zelfs als de fiets buiten het rek staat. 

Voor de fietser

De passieve RFID fietstag bestaat voor de fietser uit twee onderdelen: een kaart en de fietstaghouder. De bankpasformaat kaart bestaat uit twee delen. Eén gedeelte van de kaart kan worden afgebroken en voorzien van een andere chip, bijvoorbeeld een Mifare, NFC chip of een barcode. Voor (anonieme) dagstallers is de fietsclip ontwikkeld: eenvoudig te plaatsen en herbruikbaar. Door toepassing van de fietsclip blijft de functionaliteit van betalen, registreren en verwijzen volledig in tact. Aan een spaak van de fiets bevindt zich de robuuste, waterdichte en schokbestendige fietstaghouder. Deze is vervaardigd van volledig recyclebaar materiaal, eenvoudig te plaatsen in ieder spaakfietswiel en moeilijk te verwijderen. Mocht u de fietstag toch willen verwijderen dan is dit mogelijk zonder dat de fiets beschadigd raakt. 

Voor de beheerder

In de fietstag lezerkast is alle techniek samengevoegd. Zonder hak- of breekwerk kan de kast snel en eenvoudig overal geplaatst worden op plaatsen met een 230V aansluiting. Het back-office systeem is volledig webgebaseerd. BCycle beschikt over een ISO 27001 gecertificeerde serveromgeving, dat ook aan uw eigen “cloud based” back-office gekoppeld kan worden. 

Geen investering 

Men betaalt enkel een klein vast bedrag per geparkeerde fiets. 

De voordelen van de BCycle fietstag op een rijtje

- Toepasbaar op ieder fietsmerk en fietsenrek
- Snellere doorstroming bij de in- en uitgang
- Met digitale verwijzingsborden boven de gangen vindt men snel een vrije plaats
- Abonnementhouders hebben een “eigen” ingang en een snellere doorstroming
- Met een koppeling aan de OV-chipkaart of NFC de ideale toegangscontrole
- Automatische opsporing van weesfietsen (ook fietsen die niet in een rek staan)
- Modulair en toekomstvast op basis van “state of the art” ISO genormeerde RFID technologie
- Geen investering: u betaalt een klein vast bedrag per geparkeerde fiets