RTA lanceert Smart Parking-project in Dubai

dinsdag 14 november 2017
timer 3 min
Nedap installeert 2000 slimme parkeersensoren in de Verenigde Arabische Emiraten De Roads & Transport Authority (RTA) in Dubai heeft de eerste fase van het Smart Parking-project uitgerold in de buurt van Al-Rigga en het World Trade Center. Dit project is geïmplementeerd door Energy International Corporation.

Nedap, toonaangevend specialist op het gebied van voertuigdetectietechnologie, levert de slimme parkeersensoren die realtime informatie over de parkeerbezetting beschikbaar maken.

Roads & Transport Authority

De Roads & Transport Authority (RTA) is verantwoordelijk voor de planning en realisatie van het (openbaar) transport, de wegen en het verkeer in het emiraat Dubai. Als onderdeel van de inspanningen van de overheid om slimme diensten te leveren aan bewoners en bezoekers, werd het Smart Parking-project geïnitieerd. Dit project biedt een nieuwe service waarbij het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan openbare wegen en op parkeerterreinen wordt weergegeven op dynamische verkeersborden en in de RTA-app. SENSIT, het slimme parkeerplatform van Nedap, werd geïmplementeerd om de statusinformatie van individuele parkeerplaatsen in real-time beschikbaar te stellen.

Slimme parkeersensoren

Het SENSIT-systeem van Nedap bestaat uit slimme parkeersensoren die gebruik maken van dubbele detectietechnologie: zowel magnetisch veld als infrarood. De uitermate nauwkeurige bezettingsinformatie die door deze oplossing beschikbaar is, wordt weergegeven in de RTA-app. Het biedt ook de mogelijkheid om parkeerkosten te betalen zonder extra smskosten. De realtime informatie wordt daarnaast gebruikt om het aantal beschikbare parkeerplaatsen op dynamische verwijsborden – in zowel het Engels als Arabisch - weer te geven.

 

Dankzij dit project hoeven automobilisten in deze gebieden niet langer rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats – ze weten nu precies waar de beschikbare plaatsen zijn. Hierdoor besparen automobilisten waardevolle tijd en worden verkeersopstopping en vervuiling gereduceerd.

2000 sensoren geïnstalleerd

Engr. Maitha Mohammed Bin Adai, CEO van RTA's Traffic & Roads Agency: "De RTA heeft de koppeling van het centrale systeem met de basiscomponenten van het project in openbare parkeergarages in Dubai voltooid, evenals parkeerterminals op meerdere niveaus en parkeergelegenheid in Dubai Mall. Fase 1 van het project is voltooid volgens de planning. De RTA heeft de projectwerkzaamheden bij Al Rigga volledig afgerond na de installatie van ongeveer 2000 slimme parkeersensoren. Het project is afgestemd op de behoeften van weggebruikers en voldoet aan de groeiende behoefte van het publiek aan het gebruik van effectieve technologische apparaten in parkeerdiensten. Het project helpt bij het verstrekken van informatie over de status van de parkeerplekken aan automobilisten voordat ze naar die gebieden rijden. Het voorkomt daarmee verkeersopstopping als gevolg van het zoeken naar een vrije parkeerplek.”


Deze uitstekende parkeerservice sluit aan bij de visie van RTA op veilig en soepel vervoer. Het draagt ??bij aan het realiseren van de strategische doelen van de autoriteiten: Smart Dubai en People Happiness.

Energy International

Energy International is gespecialiseerd in end-to-end service-integratie, projectbeheer en contractering voor stadsontwikkeling en openbare infrastructuurontwikkeling.