Speciaal parkeervak voor rollators

maandag 11 april 2011
timer 1 min
In een dienstencentrum voor ouderen in het Belgische Ronse zijn rollators niet meer welkom. Ze moeten in een speciaal parkeervak bij de ingang geparkeerd worden.
Speciaal parkeervak voor rollators

 

Parkeerbeleid


Machtelt Stroobants is coordinator van het dienstencentrum annex ontmoetingsruimte. \"We zaten met een mobiliteitsprobleem en daarom hebben we een parkeerbeleid uitgestippeld\", aldus Stroobants. De oudjes reden elkaar zodanig voor de voeten dat een ongeluk bijna niet kon uitblijven. Gevolg: de rollators moeten buiten blijven.

Mobiliteitsprobleem


Elke middag komen tientallen bewoners van de naastgelegen serviceflats naar het dienstencentrum de Hoge Winde in Ronse om een kopje koffie te drinken, een kaartje te leggen of om te biljarten. Een van de drie bewoners heeft inmiddels een rollator. Het zijn er zo veel dat een mobiliteitsprobleem dreigt.  Een keer is een bewoonster al gevallen. De uitstekende achterste wielen vormen het probleem.

Gevaarlijk


Stroobants benadrukt niets tegen de karretjes te hebben, maar vindt het in het restaurant van het dienstencentrum gewoonweg te gevaarlijk worden.

Bron: Het Nieuwsblad

Terug naar overzicht nieuws >>>