Stadstuin op dak Parkeergarage Langstraat Arnhem

woensdag 15 augustus 2012
timer 2 min
Een maand lang een per fiets verplaatsbare publieke tuin die zelf alle benodigde energie opwekt in hartje Arnhem. Misschien heeft u ze in één van de cafés en restaurants in Arnhem gezien; aardbeienplantjes met de tekst "hier groeit Roof Garden Arnhem".

Stadstuin op dak Parkeergarage Langstraat Arnhem

Roof Garden


Roof Garden Arnhem is een plaats waar lokaal voedsel verbouwd en genuttigd wordt en een plaats die ruimte biedt voor ontspanning in de stad. Van 22 juni tot en met 14 juli was het dak van de parkeergarage aan de Langstraat een openbare tuin voor alle stadbewoners en in het speciaal de stadsbewoners die geen eigen buiten hebben. In deze periode vonden er tal van activiteiten plaats waarbij verschillende Arnhemse initiatieven betrokken waren.

Parkeergarage Langstraat


Het dak van de parkeergarage Langstraat staat vaak leeg en dat is zonde. Het is een ongebruikte plek waar weinig mensen de schoonheid van inzien. Dat terwijl het zich op een A-locatie met een prachtig uitzicht op de stad bevindt. Tijdens Roof Garden Arnhem wordt dankbaar gebruik van deze ruimte met een vernieuwend concept dat deze verborgen plek tot leven brengt. Twee Arnhemse initiatieven, de Belhamels en As We Speak, tonen met dit project aan dat daken prima bruikbaar zijn voor het verbouwen van voedsel en energiewinning.

Bekijk hier een filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=NpTelg71O98