Station Oisterwijk 500 extra fietsplaatsen

maandag 15 oktober 2012
timer 1 min
ProRail breidt de onbewaakte fietsenstalling op station Oisterwijk flink uit. De stalling krijgt er 472 nieuwe fietsplaatsen bij. De uitbreidingen zijn onderdeel van het landelijk programma 'Ruimte voor de fiets' en worden mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. De werkzaamheden beginnen deze week maand en duren tot eind dit jaar.
Station Oisterwijk 500 extra fietsplaatsen

1024


De onbewaakte fietsenstalling op station Oisterwijk telt nu 552 fietsplaatsen. Na de uitbreiding zijn dat er 1024. De nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten.

Ruimte voor de fiets


Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo'n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.    
      

Terug naar overzicht nieuws >>>