Steeds meer Europese steden nemen parkeerhandhavingsmodel van Agendum over

maandag 24 oktober 2016
timer 2 min
Tot eind november 2016 doet Fondation des Parkings Genève (FDP Genève) een proef met digitaal parkeerhandhaven met scanauto's, scanscooter en digitaal scanverwerkingsplatform van Agendum. De oplossing die al jaren met succes in verschillende Nederlandse gemeenten wordt toegepast, wordt nu meer en meer in het buitenland omarmd.

Het doel van de proef in Geneve is tweeledig. FDP Genève wil de betalingsbereidheid onder parkerende automobilist verhogen en parkeerhandhaving efficiënter en doelmatiger maken. Na de proef volgt een evaluatie om te bepalen in welke vorm deze nieuwe manier van parkeerhandhaven in Genève worden ingezet.

 

FDP Genève gebruikt tijdens de proef het digitale scanverwerkingsplatform van Agendum. Het platform verwerkt de grote hoeveelheid kentekenscans op zo’n manier dat alleen de scans met de grootste kans op een naheffing opgevolgd hoeven te worden. Het resultaat is een handhaafproces met lagere kosten, hogere inkomsten en volledig inzicht in de resultaten. Voor de proef worden scanauto’s met kentekenherkenning van ARVOO en Genetec ingezet. Voor de opvolging op straat wordt gebruik gemaakt van PDA software van Sigmax.

 

Nederland loopt voorop met deze manier van parkeerhandhaven. Na steden als Amsterdam, Utrecht, Haarlem, omarmen nu ook andere Nederlandse en Europese steden deze in 2007 door Agendum ontwikkelde handhaafoplossing.

 

"We zijn er trots op dat na Amsterdam, Den Haag, Haarlem en gemeenten in Groot-Brittannië, Spanje en Portugal, ook Fondation des Parkings in Geneve heeft gekozen voor Agendum als hun partner in digitale parking handhaving," zegt Agendum's commercieel directeur Robert De Beukelaer.

 

Over Agendum

De oplossingen van marktleider Agendum zorgen ervoor dat gemeenten de beste resultaten bereiken met hun parkeerhandhaving en hun doelstellingen halen. Agendum bouwt en koppelt de systemen voor alle stappen in het proces: planning, uitvoering, rapportage en management. De oplossingen van Agendum worden in verschillende Europese steden succesvol ingezet.

Parkeerhandhaven door scanauto's.