Tekort aan laadpalen dreigt

dinsdag 15 oktober 2013
timer 1 min
Het aantal berijders van elektrisch auto's neemt zo langzamerhand substantiële vormen aan. Na de volledig elektrische auto groeit nu vooral het plug-in hybride segment. De groei gaat zo snel dat een tekort aan laadpalen dreigt.

Tekort aan laadpalen dreigt

Net als vorig jaar hebben Accenture, Greenflux en Oranjewoud  de krachten gebundeld voor een uitvoerig onderzoek naar de verwachtingen en ervaringen van berijders van elektrische auto's.

Onderzocht is onder meer welke barrières deze 'firstmovers'  tegen komen maar vooral ook  welke komen de 'fastfollowers' tegen? Hoe ervaren zij de laadmogelijkheden thuis of op het werk? Hoe vaak rijden plug-in berijders elektrisch? En welke aanknopingspunten bieden e-rijders aan om belemmeringen te overwinnen?

 

Dreigend tekort


Eén van de conclusies is dat er een tekort dreigt te komen aan laadpalen. Er zijn namelijk maar 5000 laadpunten in Nederland terwijl de verwachting is dat er eind  dit jaar bijna 20.000 auto's met een stekker rondrijden. En 1 op de 3 e-rijders constateert een tekort aan laadpunten terwijl men toch echt bereid is tot een kwartier wandelen naar een geschikte laad- en parkeerplek.

Download hier het volledige rapport.