Toenemende interesse voor parkeerfondsen

dinsdag 15 oktober 2013
timer 2 min
Bouwfonds IM heeft de herfinanciering van een deel van de parkeergarageportefeuille van het pan-Europese Bouwfonds European Real Estate Parking Fund (BEREPF) succesvol afgerond met een herfinanciering van € 50 miljoen. Shift Capital heeft Bouwfonds geadviseerd bij de herfinanciering van 12 parkeergarages – ruim 6.000 parkeerplaatsen –  in Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje. 

Toenemende interesse voor parkeerfondsen

De portefeuille is geherfinancierd met drie leningen voor een totaal bedrag van circa€ 50 miljoen. Deze leningen zijn verstrekt door drie financiers in Frankrijk, Engeland en Duitsland: La Française REM (LFP Créances Immobilières) voor de Franse parkeergarages, The Royal Bank of Scotland voor de parkeergarages Engeland en Sparkasse Passau, in samenwerking met Bayern LB voor de Duitse parkeergarages.

Bart Pierik, Managing Director Parking Bouwfonds IM: “Bouwfonds IM is verheugd over de succesvolle herfinanciering die tot stand gekomen is met support van banken uit verschillende landen. Kennelijk waarderen de banken de stabiele en sterke rendementen die het fonds genereert”.

Toenemende interesse voor parkeerfondsen


Jaap Gillis, CEO Bouwfonds IM: “We zien een toenemende interesse vanuit onze klanten voor onze parkeerfondsen. Het feit dat ook de banken hun vertrouwen in onze parkeerfondsen hebben getoond sterkt onze ambitie om verder te investeren in het  opzetten van nieuwe parkeerfondsen in heel Europa”.

Shift Capital heeft als adviseur opgetreden en heeft BEREPF geholpen met de  presentaties, contacten met toekomstige lening verstrekkers, onderhandelingen en de coördinatie gedurende het gehele closing proces.

BEREPF is opgericht in 2005 en is het eerste fonds dat gespecialiseerd is in het investeren in parkeergarages. BEREPF is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van Bouwfonds IM en heeft een portefeuille van in totaal € 260 miljoen belegd namens institutionele beleggers. De portefeuille bestaat uit 19 parkeergarages verspreid over Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland.