Twijfels over goedkope parkeerkaart Zevenaar

woensdag 8 juni 2011
timer 2 min
Bij Zevenaarders die net buiten het gebied van betaald parkeren wonen, leven twijfels of een zeer goedkope parkeervergunning werknemers kan verleiden om elders hun auto neer te zetten. De aarzelingen zijn geuit bij een bewonersavond van de gemeente Zevenaar.
Twijfels over goedkope parkeerkaart Zevenaar

 

60 euro


Het meest recente voorstel van de gemeente gaat uit van een verlaging van de parkeervergunning naar 60 euro per jaar, nog maar een vijfde van het huidige tarief. \"Het is de keuze tussen een paar minuten langer naar het werk lopen of voor 60 euro een vergunning kopen.

Niet graag betalen


We zijn én blijven Nederlanders, we willen niet graag betalen\", uit een bewoner van de Schilderspoort zijn twijfels. Een ondernemer deelt die mening. Ook hij ziet hoe werknemers van bedrijven uit het centrum 's ochtends de gratis parkeerplaatsen in de woonbuurten opeisen. \"Ik verwacht dat de mensen die een of twee minuten extra blijven lopen.\"

Gratis werknemersvergunning


Om aan dat probleem een mouw te passen, is maandagavond geopperd om het eerste jaar de werknemersvergunning bij wijze van gewenning gratis beschikbaar te stellen. De gemeente is bereid dit idee te overwegen, aldus ambtenaar Joop Mazier. Na de tweede bewonersavond is de beslissing aan de gemeenteraad.

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>