VelopA levert Easylift+ aan ProRail

maandag 18 juli 2011
timer 2 min
VelopA levert Easylift+ aan ProRail  VelopA-Citystyle en ProRail hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van het dubbellaagse fietsparkeersysteem Easylift+. In de komende jaren levert en plaatst de leverancier ongeveer tweederde van tienduizenden nieuw benodigde fietsplaatsen bij treinstations in Nederland.
VelopA levert Easylift+ aan ProRail


Verdubbeling fietsparkeercapaciteit


De uitbreiding maakt onderdeel uit van het project 'Ruimte voor de Fiets', waarmee ProRail in 1999 gestart is. De eerste levering omvat de plaatsing van circa 3.700 fietsplaatsen bij het station in Alkmaar. Dit project is eind zomer 2011 gereed. Dubbellaagse fietsparkeersystemen worden al sinds 2001 toegepast bij bewaakte fietsenstallingen. Sinds kort kiest ProRail ervoor deze etagerekken ook in de openbare ruimte te plaatsen, zodat de beperkte ruimte rondom de stations optimaal benut wordt. Easylift+ combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit. Dankzij de doorontwikkeling tot de sterk verbeterde Easylift+ voldoet het systeem nu ook aan het strenge Programma van Eisen (PvE) van ProRail.


Red Dot Design Award


De Easylift+ is recent onderscheiden met de Red Dot Design Award, in de categorie productontwerp. Red Dot is een gerenommeerde internationale onderscheiding. De Easylift+ viel op door de hoge kwaliteit van het open ontwerp dat eenvoudig toegankelijk is voor zowel de gebruikers als de hedendaagse fiets. Het systeem is instinctief in gebruik en dankzij het robuuste ontwerp kan het ook onbewaakt buiten geplaatst worden. Easylift+ is zowel verkrijgbaar in een enkelzijdige als dubbelzijdige module met verschillende aantallen fietsplaatsen.



Dutch Design Award


Dat industrieel design ook functioneel mooi kan zijn, is reden voor de recente nominatie in de categorie Beste Professioneel Product van de Dutch Design Awards 2011. Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen die jaarlijks door een vakjury worden uitgereikt voor het beste op het gebied van Nederlands design. Dit jaar zijn er 45 finalisten, de uitreikingen zijn op 22 oktober in Eindhoven.

Terug naar overzicht nieuws >>>

</