Verwarmbare parkeerplaatsen sneeuw- en ijsvrij

maandag 14 oktober 2013
timer 2 min
Met de introductie van prefab verwarmbare parkeerplaatsen, zet Leicon een stap in het verbeteren van de toegankelijke parkeervoorzieningen in Nederland. Door het modulaire systeem kunnen zowel gewone parkeerplaatsen als invalidenparkeerplaatsen aangelegd worden.   

Verwarmbare parkeerplaatsen sneeuw- en ijsvrij

Kritische factor


In zowel de openbare ruimte als bij bedrijven en kantoren. Parkeerplaatsen worden in Nederland overwegend uitgevoerd met losse bestratingmaterialen. Nu de budgetten bij lokale overheden en het bedrijfsleven krimpen, is het onderhoud aan parkeervoorzieningen steeds vaker een kritische factor. Met het toepassen van grote, robuuste en vormvaste parkeerplaten van Leicon behoren verzakkingen en spoorvorming tot het verleden. 

Hinderlijk obstakel

Sneeuw en ijs vormen in de winterperiode altijd een hinderlijk obstakel in de openbare ruimte. Daar waar auto’s geparkeerd staan kan de sneeuwruimer of de strooiwagen zijn werk niet doen. Door te kiezen voor verwarmbare parkeerplaten wordt dit probleem in één keer verholpen. Hiervoor kunnen de parkeerplaten uitgevoerd worden met Thermaton. Dit is een unieke combinatie van een duurzame verwarmingstechnologie en hoogwaardig geprefabriceerde betonelementen. Doordat elektrische energie wordt omgezet in warmte vindt er een effectieve overdracht plaats naar het omliggende beton. 

Toegankelijk parkeren

Voor mensen met een tijdelijke of permanente functiebeperking worden speciale parkeervoorzieningen ingericht. De prefab parkeerplaten van Leicon sluiten qua maatvoering en uitvoering aan op de richtlijnen uit ASVV 2012.