Verzet tegen parkeergarage onder Amsterdams sportplein

woensdag 10 mei 2017
timer 2 min
Gemeente Amsterdam wil een parkeergarage bouwen onder het Sint Willibrordusplein in De Pijp, die plek moet bieden aan 216 auto's. Maar buurtbewoners zijn een petitie begonnen tegen de komst van de garage. De gemeenteraad besluit eind juni of de parkeergarage er daadwerkelijk komt.

Dat schrijft Het Parool. Op het Sint Willibrodusplein spelen en sporten vooral kinderen en jongeren. Buurtbewoners vrezen dat de buurt en het Sint Willibrordusplein ontwricht raken, omdat veel nieuw verkeer de smalle straten in zal trekken. Daarom zijn buurtbewoners een petitie begonnen tegen de komst van de garage.

Hoge parkeerdruk

Volgens gemeente Amsterdam biedt een ondergrondse parkeergarage juist volop kansen voor het plein en de omgeving. De parkeerdruk op straat is hoog: 96% van de parkeerplaatsen is doorgaans bezet. "Door parkeerplekken op straat op te heffen en auto's ondergronds te laten parkeren wordt de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de stad vergroot", staat op de website te lezen. In de huidige planning wordt uitgegaan van start bouw in eind 2018, begin 2019.

 

In 2018 gaat de Van Woustraat op de schop, waardoor 125 parkeerplekken op straat verdwijnen. Op het Sint Willibrordusplein verdwijnen na herinrichting 53 plekken. Dit biedt fietsers en voetgangers meer ruimte op straat en maakt de buurt ‘leefbaarder’. 

De parkeergarage moet onder het Sint Willibrordusplein terecht komen