Wilhelminabruggarage Deventer blijft tot 2023

maandag 27 januari 2014
timer 1 min
De parkeergarage onder de Wilhelminabrug in Deventer blijft tot juni 2023 staan. De gemeente Deventer had een permanente vergunning verleend, die werd echter teniet gedaan door de rechter.

Wilhelminabruggarage Deventer blijft tot 2023

Vergunning


Gemeente Deventer had een permanente vergunning aangevraagd, omdat niet duidelijk is wanneer er een nieuwe, vervangende, parkeergarage komt in het Sluiskwartier. Vijf omwonenden spanden echter een rechtszaak aan tegen de permanente vergunning, die zij wonnen. De vergunning is nu verlengd tot juni 2023. De onderbouwing van milieuaspecten en nut en noodzaak voor de permanente instandhouding van de parkeergarage stonden in de tussenuitspraak van de rechtbank niet ter discussie.

Sluiskwartier?


De vergunning is met tien jaar verlengd vanaf het moment dat deze afgegeven werd in juni 2013. Tegen de tijd dat de vergunning verloopt in 2023, moeten er concrete plannen zijn over een parkeeroplossing in het Sluiskwartier. Deze plannen hangen echter samen met de ontwikkelingen in het gebied. Zodra er een nieuwe parkeergarage is, verdwijnt de Wilhelminabruggarage. De gemeente heeft al grond gekocht in het Sluiskwartier voor de verdere ontwikkeling van het gebied.