WPS zorgt voor parkeersysteem op nieuwe parkeerplaats Antwerpen

dinsdag 10 januari 2023

In Antwerpen zijn de Gedempte Zuiderdokken een bekend fenomeen, samen vormen ze een langwerpig plein in het zuiden van de stad, parallel aan de Scheldeoever. In veel grote steden is men bezig met de auto uit het straatbeeld te verwijderen, zo ook in Antwerpen. De stad heeft besloten om op de Gedempte Zuiderdokken twee ondergrondse parkeergarages te bouwen: Steendok en Kooldok. De parkeergarages bieden samen zo'n 2000 parkeerplaatsen voor auto's en maar liefst 300 voor fietsen. De parkeerplaats is voorzien met het geavanceerde parkeersysteem van WPS. 

Bekijk de video voor meer over het project of lees hieronder meer. 

De uitdaging

Het is de bedoeling dat bezoekers van Antwerpen worden aangemoedigd om ondergronds te parkeren en op die manier de hoge parkeerdruk en zoekverkeer tegen te gaan. Daarnaast is Q-Park één van de grootste klanten van WPS. Met meer dan 100 parkeerplaatsen die al opgeleverd zijn met de oplossingen van WPS, zeggen ze ook voor Kooldok en Steendok de juiste oplossing te bieden. 

De oplossing

De oplossing ligt in het ParkID parkeermanagementsysteem van WPS en de daarbijbehorende ParkAdvance parkeerapparatuur. Hierin zit een standaard ticketsysteem, de koppeling met het PaaS systeem van Q-Park inclusief kentekenherkenning, etagetellling en is aangevuld met een oplossing voor de ondergrondse fietsparkeerplaatsen waarbij WPS ook de betalende in- en uitgang heeft voorzien van de juiste apparatuur. 

Het resultaat

Er zijn een veelvoud aan mogelijkheden vanuit het WPS Platform gebruikt om Q-Park te voorzien van een betrouwbaar, innovatief en toekomstbestendig parkeermanagementsysteem.  

WPS heeft hier een basis infrastructuur geleverd die niet alleen robuust is, maar ook eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteiten en wensen.