Hellingbanen weer veilig, esthetisch en duurzaam

donderdag 28 juli 2022

De vloerafwerkingen van de hellingbanen van de Dekamarkt (Wormeveer) waren verouderd en vertoonden onthechting. Daarnaast ontstonden er ook scheuren in de vloerafwerking, wat weer zorgde voor inwatering en lekkage. Door de lange inwatering was de dekvloer aangetast en moest deze inclusief de hellingbaanverwarming volledig verwijderd en vernieuwd worden, voor er een nieuwe Triflex vloerafwerking aangebracht kon worden.

Het proces

Erkend Triflex applicateur, Tissink Specialistische afdichtingen is hier mee aan de slag gegaan. Een belangrijke eis was dat er geen nieuwe scheuren zouden ontstaan door de nieuwe vloerafwerking.

Er is daarom gekozen voor het ProPark3 systeem. Dit is een volledig gewapend en waterdicht systeem dat niet alleen voor voldoende grip zorgt op de hellingbaan, maar ook de nieuwe dekvloer en vloerverwarming langdurig bescherm tegen inwatering en indringing van strooi -en dooizouten. Door de hellingbaan volledig te voorzien van het wapeningsvlies is deze beschermd tegen eventuele scheurvorming vanuit de ondergrond in de toekomst. Daarnaast was het ook van belang dat de hellingbanen weer snel toegankelijk waren in verband met het hoge bezoekersaantal. Doordat dit systeem snel uithard, werd er ook aan deze wens voldaan.

Kortom: de hellingbanen van de Dekamarkt zijn in samenwerking met de betrokken partijen weer een stukje mooier, duurzamer en veiliger gemaakt.

"-"