Meer EV’s, meer uitdagingen voor laadinfrastructuur en parkeren

dinsdag 9 april 2024

Ons wagenpark is snel aan het elektrificeren. In dit interview lees je meer over welke uitdagingen dit brengt voor EV infrastructuur en parkeren.

We zien om ons heen steeds meer EV’s in het straatbeeld. Tegen een achtergrond van de wens voor minder auto's op straat en een vollopend elektriciteitsnet zorgt dit voor nieuwe uitdagingen voor exploitanten van parkeerfaciliteiten. 

Zal het aanbod van EV infrastructuur en parkeren dan ooit voldoen aan de groeiende vraag? Voor Intertraffic 2024 heeft onze collega Peter Dingemans in zijn rol als bestuurslid bij de European Parking Association (EPA) en Vexpan een interview gegeven over deze uitdagingen.

Volg de link beneden waar we enkele onderwerpen uit het oorspronkelijke Engelstalige interview belichten. Ook bespreken we hoe de data-gedreven inzichten van Monit data antwoord kunnen geven op vraagstukken als netcongestie door EV laadpunten, en het voldoende en veilig plaatsen van EV laadpunten in parkeergarages. 

Ons team is natuurlijk ook op Intertraffic 2024 aanwezig om je meer te vertellen over Monit Data’s oplossingen voor EV laadinfrastructuur en parkeren.

Klik op deze link voor het artikel met een Nederlandstalige samenvatting van het interview.