Monit Data is NPP ready!

vrijdag 17 mei 2024

Monit Data is NPP ready! Een centrale parkeerdata-infrastructuur helpt exploitanten van parkeerfaciliteiten om betere inzichten en dienstverlening mogelijk te maken. Groot-Brittannië heeft recentelijk het National Parking Platform (NPP) gelanceerd. Met onze uitgebreide ervaring met centrale data-infrastructuur in Nederland is Monit Data nu ook klaar om NPP-leden te helpen met parkeerdata.

Parkeerdata is over het algemeen vrij gefragmenteerd beschikbaar. Dit maakt het voor exploitanten vaak een uitdaging om goede inzichten in hun faciliteiten te krijgen. Ook is het ontbreken van een centrale data-infrastructuur vaak een belemmering om innovatieve diensten aan klanten te bieden, zoals het koppelen van parkeerapps aan diverse 'on- en off-street' parkeerlocaties.

In meerdere landen zijn er initiatieven voor een gecentraliseerde parkeerdata-infrastructuur. Nederland was hierin een 'early adaptor’ met het oprichten van de SHPV en NPR. Monit Data heeft zo uitgebreide ervaring opgebouwd in het helpen van publieke en private parkeerexploitanten met analyses voor parkeerbeleid, en financieel en operationeel management. Een belangrijk aspect was hierbij de beschikking over betere parkeerdata met de gecentraliseerde en open infrastructuur.

In Groot-Brittannië is het National Parking Platform (NPP) gelanceerd met steun van het Department for Transport. Monit Data is lid van de British Parking Association en 'NPP ready’, waardoor het bedrijf zijn ervaring met de Nederlandse data-infrastructuur kan toepassen om Britse steden en NPP-leden te helpen met datagedreven inzichten.

Lees het volledige (Engelstalige) artikel via deze link voor meer informatie over hoe een data-infrastructuur betere services en inzichten mogelijk maakt.

Monit Data is aanwezig op stand P40 op Parkex 2024 in Coventry op 22-23 mei.