Ontdek de toekomst van parkeerhandhaving: een slimme oplossing voor gemeentes

maandag 11 maart 2024

Foto: ScanGo

Welkom in de toekomst van parkeerhandhaving!  

ScanGo heeft een zeer innovatief platform die parkeerhandhaving efficiënter maakt en tegelijk alle situaties in de openbare ruimte herkent.

Scanplatform

Het ScanGo-scanplatform verwerkt eigenlijk alle gegevens die scanauto’s, vaste camera’s, mobiele medewerkers en sensoren vastleggen. Zo worden niet alleen fiscale overtredingen automatisch herkend, maar kunnen ook automatisch parkeerborden worden geïnventariseerd en toegevoegd aan het dossier van parkeren. Het handmatig schouwen is hiermee verleden tijd en ook bezwaarschriften over de afwezigheid van een bord worden hiermee een eenvoudige discussie. De ScanGo Roadsign Radar heeft op diverse plekken bewezen een waardevolle toepassing te zijn. In de ScanGo StreetlightScan controleren we gelijk ook even de werking van straatlantaarns om defecten snel te signaleren en reparaties aanzienlijk te versnellen. Een aannemer kan zelfs direct op pad worden gestuurd en er ontstaat inzicht in reparatiedoorlooptijd en probleemgebieden. Om de gemeente ook schoon en veilig te houden, detecteert de ScanGo WasteDetector zwerfvuil, naastplaatsingen, grofvuil en zelfs (nieuwe) grafitti.

Inzicht

Voor alle toepassingen genereert het ScanGo-platform statistische informatie en inzichten op een kaart. Zo kan voor parkeren direct de bezettingsgraad, parkeerdruk en inzicht in parkeercongestie worden opgemerkt en kunnen probleemgebieden met afval en graffiti automatisch als hotspot worden aangemerkt.

ScanGo gaat nog verder. Onze modules ondersteunen ook bijvoorbeeld zero-emissiezones en milieuzones, waardoor met de combinatie van vaste camera’s en scanauto’s een waterdichte oplossing kan worden gerealiseerd.

Parkeerhandhaving is dus al veel meer dan alleen het controleren van geparkeerde auto’s. Talloze gemeenten hebben daar reeds mee kennisgemaakt. Zo profiteert de gemeente Amsterdam, met 24 scanauto’s, al van ScanGo's innovatieve oplossing voor parkeren, verkeersborden en straatlantaarns. Ook onder andere gemeenten als Hoorn, Amstelveen, Almere en Zaanstad hebben onze schaalbare oplossing omarmd.

Wil je meer weten over hoe ScanGo de parkeerhandhaving van jouw gemeente naar een hoger niveau kan tillen? 

Neem dan contact met ons op via info@scango.nl

Ontdek de toekomst van parkeerhandhaving met ScanGo - slim, efficiënt en toekomstbestendig.