Flexibiliteit in de toekomst - hoe laat je straks je werknemers parkeren?

woensdag 28 oktober 2020

Zagen we net voorzichtig weer wat mensen richting kantoor gaan, is nu thuiswerken weer de norm geworden. Hoe lang het nog duurt, weet niemand. Maar er komt een dag dat we weer naar kantoor mogen. Onderzoek wijst uit dat, zodra dat het geval is, het merendeel van de mensen voor de auto kiest, met mogelijk het bijbehorende parkeergedoe. Rick Joosten, sales director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe je je optimaal kunt voorbereiden.

Door Femke Vonk

Flexibeler werken en reizen

Thuiswerken blijft voorlopig de norm, tenzij dat echt niet kan. Hoelang dat nog duurt, is onbekend, maar er komt ooit een einde aan. Echt. Wij waren benieuwd of werkend Nederland in de toekomst bij voorkeur weer naar kantoor gaat, of toch liever thuis blijft werken. En als we naar kantoor gaan, hoe we daar dan komen. Wij onderzochten het en daaruit blijkt dat we niet alleen flexibeler gaan werken maar ook flexibeler gaan reizen. De vrijheid om te vertrekken wanneer we dat willen is het belangrijkst in de keuze voor het vervoermiddel, voor mannen (61 procent) blijkt dat nog iets belangrijker te zijn dan voor vrouwen (47 procent). De verwachting is dan ook dat het aandeel van de auto stijgt naar ruim twee derde. Tegelijkertijd wordt er veel waarde gehecht aan het eenvoudig vinden van een parkeerplek, 18 procent van de mannen geeft dit aan en 7 procent van de vrouwen.

Reserveren, parkeren, beheren

Om mee te gaan in die flexibiliteit wordt nogal een beroep gedaan op het planvermogen van werkgevers, zeker als het gaat om de parkeeromgeving. Door een reserveringsportaal in te zetten, wordt het beheren van een parkeerruimte een stuk eenvoudiger. Als je je medewerkers via zo’n portaal een parkeerplek laat reserveren, heb je real-time inzicht in wanneer ze naar kantoor komen, en wanneer je pieken en dalen kunt verwachten. Zo optimaliseer je op basis van data de bezetting en de parkeerervaring, regel je de capaciteit voor het hele parkeerterrein en kun je zelfs eventueel gebruik maken van onbenutte ruimte.

Hoe werkt zo’n proces?

Ons reserveringsparkeerportaal is hardwareonafhankelijk. Ongeacht het parkeersysteem dat je nu gebruikt, onze parkeeroplossing kan eraan gekoppeld worden, zelfs als je meerdere locaties hebt. Zo kun je eenvoudig verschillende mensen op verschillende dagen toegang geven tot een parkeerplaats. Danone heeft op deze manier een duurzame en langdurige mobiliteitsoplossing voor hun 1.800 medewerkers gecreëerd, terwijl ze maar 180 eigen parkeerplaatsen hebben. Doordat je real-time inzicht hebt, volg je niet alleen heel eenvoudig de ontwikkelingen op je parkeerterrein, maar bepaal je – op basis van harde data – ook zelf de koers van je parkeerbeleid.

Reguleren zonder gedoe

Stel: we mogen over vier weken weer naar kantoor, maar met niet meer dan dertig mensen. Dan kun je dat met ons reserveringsportaal eenvoudig regelen. Met een druk op de knop reguleer je je parkeerterrein, zonder gedoe met kentekens die aangepast moeten worden of pasjes die moeten worden ingeleverd. Zo kun je op maandag toegang geven aan het designteam, dinsdag aan het managementteam, woensdag het developmentteam, donderdag het salesteam en vrijdag de boel gesloten houden. Flexibiliteit is de toekomst. Zorg nu vast dat je er klaar voor bent.

Nieuwsgierig?

Meer weten over onze slimme mobiliteitsoplossingen? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee! Wil je meer weten over de resultaten van ons onderzoek? Download dan nu onze whitepaper met alle resultaten!

Lees verder

Mobiliteit heeft ongekende weerbaarheid

14 apr om 16:33 uur
We zitten nog in de tweede lockdown. Het reisverbod is weer verlengd tot medio april, er is een avondklok en nog…
Lees verder »

1500 extra fietsparkeerplekken in Rotterdamse binnenstad

14 apr om 14:58 uur
In de Rotterdamse binnenstad moeten nog dit jaar 1500 tot 2000 extra fietsparkeerplekken gerealiseerd worden. Het…
Lees verder »

‘Ondanks scanauto’s zijn veldwerkers nog lang geen verleden tijd’

13 apr om 13:02 uur
“Vaak is de scanauto een doel, maar voor ons is het een middel.” Dat stelt Jacob de Vries van onderzoeksbureau…
Lees verder »

Data top 15, en dan?

12 apr om 16:20 uur
De Data top 15 is een term die momenteel veelvuldig de revue passeert bij onder andere gemeenten en andere…
Lees verder »

Arnhemse parkeergarage gaat op de schop

12 apr om 13:18 uur
De parkeergarage Rozet in Arnhem moet een ‘duurzame mobiliteitshub’ worden, met onder een zonnedak en veel ruimte…
Lees verder »

Provincie Gelderland werkt aan Handreiking Parkeernormen voor gemeenten

8 apr om 12:18 uur
De provincie Gelderland werkt samen met Ecorys aan een Handreiking Parkeernormen, in het kader van het Actieplan…
Lees verder »

Veilige routing op stations

6 apr om 10:26 uur
Bezoekers van stations en perrons dienen zo veilig mogelijk van A naar B te komen. Markeringen en veiligheid gaan…
Lees verder »

Urban Hubs als parkeervoorziening van de toekomst

6 apr om 09:25 uur
De 75 parkeergarages van parkeerbeheerder APCOA PARKING Nederland krijgen de komende jaren een tweede functie: …
Lees verder »