Maak van uw parkeerdata waardevolle informatie

maandag 21 oktober 2019
timer 4 min
De wereld van parkeren verandert snel. Door de sterke digitalisering van parkeren gaat parkeerbeheer meer en meer over beheer en verwerking van data en de uitwisseling daarvan. Al die data bieden een enorm potentieel, zeker voor gemeenten. Wat te denken van parkeerpromoties, minder downtime of betere stuurinformatie? Wij zien echter vooral in (kleinere) gemeenten dat de kansen die deze data bieden vaak onbenut blijven door een gebrek aan middelen, capaciteit of domein specifieke kennis.

Robin Wijnen, Senior Account Manager WPS Parking Systems, geeft drie tips hoe u van uw parkeerdata waardevolle informatie maakt.

Tip 1: Toets en scherp uw parkeerbeleid aan
Succesvol parkeerbeheer; alleen op basis van betekenisvolle data, afkomstig uit uw parkeersysteem is duidelijk vast te stellen of uw parkeerbeheer succesvol is. Zo geeft deze data inzicht in de omzet, betalingsgedrag, bezetting, parkeerbewegingen etc. Die informatie is van waarde voor gemeenten om het beleid te toetsen en aan te scherpen. Die data bieden ook een kans om in gesprek te gaan met lokale retailers over het aantrekkelijker maken van de parkeervoorzieningen, tarieven of speciale parkeerpromoties.

Verder zien wij juist in kleinere gemeenten dat de beschikbare parkeerdata nog te weinig gebruikt wordt om een parkeervoorziening ook operationeel aan te sturen. En ook hier liggen grote kansen. Wat te denken van informatieve rapporten die antwoord geven op vragen als: Kunnen we parkeerders beter van dienst zijn door de tarieven in bepaalde tijdsvakken aan te passen? Op welke tijden moeten we meer personeel inzetten en wanneer is zelfs gratis parkeren geoorloofd?

Tip 2: Verbeter de klanttevredenheid
Parkeerdata bieden tevens de mogelijkheid de tevredenheid van parkerende klanten te verbeteren. Deze data geven de performance van de installatie namelijk tot op componentniveau, zoals de kentekenherkenning, weer. Door op basis hiervan het technisch beheer te monitoren en preventief onderhoud in te plannen, worden storingen of abnormaliteiten sneller voorkomen, opgemerkt of verholpen. En daar profiteert de parkeerder natuurlijk van.

Tip 3: Vergelijk appels met appels
U beheert vast meerdere parkeervoorzieningen en die hebben vast niet allemaal apparatuur van dezelfde leverancier. Dan kunt u door de verschillende definities van data en het gebrek aan onafhankelijke datastromen soms door de bomen het bos niet meer zien. Pas als u de beschikking heeft over uniforme data over álle parkeervoorzieningen, waaruit een integraal beeld ontstaat van alle parkeergedrag, betalingen, bezetting etc. kunt u gedegen beslissingen nemen. Op basis van een uitgebreid koppelvlak bieden wij hiervoor een platform. Zo koppelen we onder meer informatie van systemen van derden en geven deze weer in een eenduidig dashboard, waarmee u zelf uw conclusies kunt trekken. Het is daarom belangrijk actief kennis en advies aan die partijen te bieden die zowel voor enkel- als meervoudige parkeervoorzieningen concrete, bruikbare en betrouwbare informatie op efficiënte manier willen gebruiken. Naast basisrapportages is het beschikbaar stellen van deze gegevens via een cloud based rapportgenerator essentieel. Zo ontvangt u de gewenste parkeerinformatie bij de start van de werkweek in uw mailbox, volledig toegespitst op uw situatie en wensen. Met onze kennis en ervaring in het gebruik en interpretatie van uw parkeerdata verbeteren we ook de performance van uw parkeervoorziening.

Databeveiliging; een onmisbare voorwaarde!
Parkeerbeheerders krijgen bij het verwerken van data te maken met vertrouwelijke en privacygevoelige informatie, zoals kentekengegevens en abonnementhouders. En zonder het te weten lopen zij zomaar het risico op een datalek. Voor ons is databeveliging meer dan een papieren exercitie. We doen er dan ook alles aan om de data die rondgaat in uw parkeermanagementsysteem te beschermen. Ons recente ISO27001 certificaat bevestigt die inspanning en daagt ons uit om de kwaliteit van onze databeveiliging op het hoogste niveau te houden.

Benieuwd naar hoe WPS u kan helpen uw data ten volle te benutten? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Robin Wijnen voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Parkeerbeheer Congres

WPS Parking Systems is sponsor van het Parkeerbeheer Congres. Bekijk hier het programma en meld je aan.

Lees verder

Gegarandeerd veilige parkeerdekken

21 jul om 16:19 uur
Afdichten en beschermen van de ondergrond in parkeergarages is essentieel voor een veilige parkeergarage. Systemen…
Lees verder »

Parkeerhandhaving met scanauto doormiddel van verkeerskundige GEO-informatie

20 jul om 15:06 uur
Digitalisering en het verzamelen van data hebben een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook in de…
Lees verder »

‘Door parkeergarages worden dure vierkante meters beter benut’

20 jul om 14:23 uur
Parkeergarages die gebouwd worden nabij en zelfs op bedrijfs- en productiehallen worden steeds meer een trend. Dat…
Lees verder »

Hellingbaan en inritzone markthal Rotterdam grondig gerenoveerd

8 jul om 15:58 uur
De hellingbaan en de inritzone van de parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam, waren ernstig beschadigd door…
Lees verder »

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van parkeren bij vastgoed

6 jul om 13:03 uur
Er is een toenemende vraag naar complete ontzorging van beheerders van vastgoed. Dat geldt ook voor de…
Lees verder »

Diefstal van e-bikes met ruim 37 procent gestegen

6 jul om 09:59 uur
De e-bike is populairder dan ooit, en deze trend zal naar verwachting alleen maar doorzetten. Vooral het gemak…
Lees verder »

Hellingbaan en inritzone markthal Rotterdam grondig gerenoveerd

29 jun om 12:31 uur
De helingbaan en de inritzone van de parkeergarage onder de markthal in Rotterdam, waren hevig beschadigd door…
Lees verder »

Wegen en wegmarkeringen lijden onder extreme warmte

24 jun om 14:36 uur
Met de warmere zomertemperaturen hebben het wegdek en de wegmarkeringen het zwaar te verduren. Het is daarom…
Lees verder »