Gegarandeerd veilige parkeerdekken

woensdag 21 juli 2021

Afdichten en beschermen van de ondergrond in parkeergarages is essentieel voor een veilige parkeergarage. Systemen van Triflex zorgen voor lekvrije parkeerdekken en parkeergarages. Complexe details en grote oppervlakten kunnen naadloos en gegarandeerd waterdicht worden afgewerkt. Zo beschermen we de parkeervoorziening tegen weersinvloeden, vuil, brandstof en slijtage. Duurzame, gewapende en scheuroverbruggende afdichtingen van Triflex zorgen ervoor dat parkeerdaken en hellingbanen weer jaren meekunnen, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Er is steeds meer aandacht voor de constructieve veiligheid in parkeergarages, deels door incidenten zoals de ingestorte vloer bij de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport. Kennis en kunde rondom het waarborgen van de veiligheid nemen ook toe, zoals kennis over betondegradatie. Water en chloriden, bijvoorbeeld uit strooizout, hebben een negatieve impact op de wapening van beton. Daarom is het van belang om onderhoud op tijd en voldoende uit te laten voeren. Dat is ook een economisch belang, bij tijdig onderhoud kan sluiting van de parkeervoorziening immers voorkomen worden. Ook loopt de eigenaar of beheerder van een parkeervoorziening risico op ongelukken of schade aan eigendommen in de parkeergelegenheid, als deze niet voldoende onderhouden is.

Brandveiligheid

Brandveiligheid in parkeergarages staat ook steeds meer in de belangstelling. De opkomst van elektrische voertuigen en elektrische laadpunten in parkeergarages leveren een extra risicofactor op, waar rekening mee moet worden gehouden. Niet dat elektrische auto’s een groter risico op brand hebben, maar in het geval van een voertuigbrand levert een elektrisch voertuig wel een grotere uitdaging op voor de brandweer.

Gevoel van veiligheid

Niet alleen de objectieve veiligheid is belangrijk, subjectieve veiligheid mag ook niet vergeten worden. De bezoeker van de garage moet niet alleen veilig zijn, maar zich ook veilig voelen. De auto moet veilig geparkeerd staan, maar je wilt ook vrij en veilig door de parkeergarage kunnen bewegen. Voorkom dus dat een parkeergarage een donker hol is, maar zorg  juist voor goede verlichting, wandelsuggestiestroken, duidelijke routing en signing en gerichte kleurkeuze op de vloer van parkeerdekken.

Bewustwording

Onderhoud aan parkeergarages is noodzakelijk, daar moeten beheerders zich bewust van zijn. Tijdig onderhoud voorkomt onveilige situaties en creëert een veilige en prettige parkeeromgeving. Veel parkeergelegenheden zijn gemaakt van beton. Hoewel beton een lange levensduur kent, heeft het wel onderhoud en bescherming nodig om ook echt lang mee te gaan.
In parkeergarages is het belangrijk tijdig inspecties uit te voeren. Zorg als beheerder ook voor goede voorlichting. Een leverancier zoals Triflex kan ook in advies voorzien, maar ook onafhankelijke partijen zijn in staat een goede inschatting te maken van nodig onderhoud. Zo kan bijvoorbeeld corrosie van wapening opgespoord worden door gebruik van scanners, voordat de constructie onveilig dreigt te worden.

Triflex draagt bij aan de veiligheid van uw parkeergarage

Triflex draagt op veel manieren bij aan de veiligheid van – en in – parkeergarages

  • Door een afdichting en beschermende laag aan te brengen wordt het beton beschermd door invloeden van buitenaf zoals water, chloriden (uit o.a. strooizouten) en andere vloeistoffen.
  • Triflex-vloeren zijn voorzien van antislip, auto’s hebben daardoor grip op de rijstroken maar vooral in de bochtzones en op de (interne) hellingbanen.
  • De antislip zorgt er ook voor dat voetgangers in de “parkeergagage niet uitglijden over gladde en natte vloeren.
  • Triflex levert haar producten in een breed scala aan kleuren, door voor lichte kleuren te kiezen in combinatie met goede verlichting ontstaat een heldere omgeving.
  • Met de producten van Triflex is het gemakkelijk om belijningen, markeringen en vakken te maken die zorgen voor een veilige en snelle doorstroming in de parkeergarage.

Lees verder

Tilburg hervormt parkeer- en mobiliteitsbeleid

21 sep om 14:38 uur
De gemeente Tilburg wil nieuw beleid voor deelmobiliteit en parkeren ontwikkelen om de stad in de toekomst…
Lees verder »

Financiën en mobiliteit: welke prikkels werken?

21 sep om 08:52 uur
Zijn financiële of andere prikkels aanleiding om de auto te laten staan? Tamara Madern, lector Schuldpreventie en…
Lees verder »

De agenda van… Floor van Dorresteijn

20 sep om 09:29 uur
Zo’n vier jaar geleden had ze na haar studie geen idee wat ze wilde gaan doen. Nu kan Floor van Dorresteijn zich…
Lees verder »

Hogere parkeertarieven door marktwerking

15 sep om 10:48 uur
Het wordt steeds drukker in onze steden. Dat neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Een forse…
Lees verder »

Parkeervoorziening The Grid technisch en esthetisch vernieuwd

10 sep om 16:22 uur
De bestaande afwerking van de aangrenzende parkeervoorziening van Business Center The Grid in Utrecht, was…
Lees verder »

Kwaliteitssprong fietsparkeren; uit én thuis!

7 sep om 09:19 uur
Een fietsenstalling kan een fietsnetwerk of herontwikkeling maken maar ook breken. Je kunt nog zo’n mooie (snel)…
Lees verder »

Fietsenstalling ov-knooppunt Capelsebrug flink uitgebreid

3 sep om 09:20 uur
De fietsenstalling bij het bus- en metrostation Capelsebrug is flink uitgebreid. Vanaf september zijn er in 430…
Lees verder »

Parkeren is prijzig

2 sep om 14:43 uur
Parkeren in de centra van de steden is niet gemakkelijker geworden en bovenal een stuk duurder als je een…
Lees verder »