Aantal parkeertransacties hoger dan voor corona

dinsdag 10 mei 2022

De parkeertransacties in de meivakantie zijn hoger dan het niveau in 2019, het jaar voordat de coronapandemie uitbrak. Het gaat om een stijging van 24 procent. Dit blijkt uit data van parkeeraanbieder Parkmobile, onderdeel van EasyPark Group. De transacties in het hele land waren gemiddeld zestien procent hoger dan een jaar eerder, toen Nederland in lockdown zat vanwege de corona pandemie. 

Parkeertransacties waren afgelopen week zestien procent hoger dan transacties in dezelfde week een jaar geleden, toen Nederland in een lockdown zat. Vergeleken met 2020 zijn de transacties 85 procent hoger. De coronapandemie was toen nog nieuw en de impact van de lockdown op parkeertransacties was hoog. In vergelijking met dezelfde week in 2019, een jaar voor corona, zijn de transacties zelfs 24 procent hoger.

"-"
Bron: Parkmobile

Meivakantie versus Koningsdag

Het is gebruikelijk dat tijdens vakanties de parkeertransacties dalen in vergelijking met gewone weekenden. Met feestdagen is deze daling zelfs nog groter. Dit komt vooral doordat parkeren op feestdagen vaak gratis is. Marius Koerselman, Country Director Benelux van EasyPark: "We zien in heel Nederland een stijging ten opzichte van een week eerder, toen Koningsdag plaatsvond. Vooral de kustgebieden ontvingen duidelijk meer dagjesmensen.” Ook in Rotterdam was het druk; daar waren de transacties zelfs hoger in vergelijking met voorgaande reguliere week (zonder feestdag).

Tijdens de meivakantie waren de transacties in Nederland zeven procent hoger dan de week ervoor (Koningsdag) maar bijna vier procent lager dan week 14, de meest recente week zonder feestdagen. Koerselman: “Wat we zien is dat tijdens de meivakantie de transacties toenemen in de kustgebieden (+10,7 procent) terwijl ze afnemen in de grote steden (-3,1 procent). In de rest van Nederland is de daling nog sterker: bijna acht procent in niet-steden, en niet-kustgebieden.”

Voor meer informatie:
parkmobile.nl
easypark.nl 

Bron: Shutterstock