De agenda van… Floor van Dorresteijn

maandag 20 september 2021

Zo’n vier jaar geleden had ze na haar studie geen idee wat ze wilde gaan doen. Nu kan Floor van Dorresteijn zich amper meer voorstellen dat ze ooit geen bijzondere interesse in parkeren en mobiliteit had. “Nooit gedacht dat ik overal waar ik kom de parkeerautomaten zou bekijken. Of het soort slagboom van de parkeergarage. Maar ik doe het inmiddels allemaal!” In dit blog vertelt de Empaction-adviseur over haar werk en ervaringen.

Ik weet nog dat ik klaar was met mijn studies politicologie en economie en dacht: oké…en nu? Mensen adviseren trok me erg. En een projectleidersrol leek me ook wel wat. Maar verder kwam ik niet. Op aanraden van mijn oom ging ik bij Empaction langs. Daar ben ik vervolgens nooit meer weggegaan.

Van leek naar expert

De eerste maanden werd ik samen met doorgewinterde collega’s op projecten gezet, om zo de kunst af te kijken. Ik absorbeerde informatie tijdens onze kantooroverleggen en kennisdagen. En las me grondig in. Al snel kreeg ik de kans om dat wat ik geleerd had zelf in de praktijk te brengen. Nu, enkele jaren verder, werk ik als adviseur en projectmanager op het gebied van strategie en implementatie. Vanuit huis, kantoor en met mijn voeten in de modder. Net waar behoefte aan is. Bij een klein bedrijf als Empaction kun je snel groeien, zo blijkt.

Mijn agenda verschilt per week. Vaak komen er overleggen of updatemomenten met opdrachtgevers in terug. Ik ben een aantal dagen per week bij gemeenten gedetacheerd. Daarnaast bewaak ik deadlines en houd ik overzicht. Er moeten altijd stukken uitgewerkt worden. Af en toe ben ik op de fiets te vinden om een nieuwe omgeving te leren kennen alvorens ik er advies over geef. Maar je ziet me ook regelmatig bij bewonersavonden, schouwen of raadsvergaderingen. En bij bijeenkomsten en congressen, om vanuit Empaction kennis te delen. Vooral de combinatie geeft me energie. Ik word uitgedaagd, ben betrokken bij politieke processen en werk in een sector waarin je maatschappelijk gezien verschil maakt. Ik bedoel: wat wil ik nog meer!

Empaction en de maatschappij

Hoe ik het Empaction-team zou omschrijven? ‘Gedreven’, ‘gezellig’, ‘met oog voor detail’ en ‘rechtdoorzee’ dekken de lading aardig. We leveren nóóit 80 procent, samen zorgen we altijd voor een gedegen product. Zelfs in coronatijd is er volop oog voor elkaar. En we bedenken altijd hoe zaken nóg beter kunnen. Ook als iets al 70 jaar op een bepaalde manier werkt. Dat zijn dingen waar ik goed bij gedij. Ja, we zijn een eigenwijze club mensen bij elkaar. Maar dan krijg je ook wat.

Ooit ging ik wel zien hoe het zou lopen. Inmiddels ben ik net zo’n ‘parkeergekkie’ als alle anderen in het team. En ik realiseer me nu wat een enorme rol parkeren in de maatschappij heeft. Laat mij dus maar rondrennen voor advies of projectmanagement. En in mijn vrije tijd de belcodes van parkeerautomaten checken. Ik wil niets anders meer…

 

 

Lees verder

Handhaving bij parkeren 

6 okt om 12:46 uurtimer4 min
Regelmatig horen wij dat de afdeling handhaving bij de gemeente altijd heel zwart-wit kijkt: je voldoet aan de…
Lees verder »

Parkeren en mobiliteit: aparte werelden, onlosmakelijk verbonden

5 okt om 14:51 uur
Binnenkort, op donderdag 14 oktober, is het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit in De Doelen in Rotterdam.…
Lees verder »

Volg een walkshop tijdens het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit

5 okt om 11:59 uurtimer2 min
De mobiliteitscultuur en de parkeeropgave in Rotterdam zijn door de jaren heen veranderd. Tijdens vier walkshops…
Lees verder »

Fiets kwijt, verleden tijd? Een handhavingsalternatief.

5 okt om 09:00 uur
Op een zomerse septemberdag wandel ik in het zonnetje door de stad. Heerlijk die warme nazomerzon op mijn huid.…
Lees verder »

Nieuwbouw in het centrum: maar hoe moet dat met parkeren?

1 okt om 12:25 uur
De Nederlandse steden hebben een forse bouwopgave. Die wordt voor een groot deel ingevuld door inbreiding: het…
Lees verder »

Placetesting: probeer, doe en leer

30 sep om 09:28 uur
Tijdens het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit komt Rinske Brand, van BRAND The Urban Agency, meer vertellen…
Lees verder »

Tilburg hervormt parkeer- en mobiliteitsbeleid

21 sep om 14:38 uur
De gemeente Tilburg wil nieuw beleid voor deelmobiliteit en parkeren ontwikkelen om de stad in de toekomst…
Lees verder »

Financiën en mobiliteit: welke prikkels werken?

21 sep om 08:52 uur
Zijn financiële of andere prikkels aanleiding om de auto te laten staan? Tamara Madern, lector Schuldpreventie en…
Lees verder »