Hectometerpaalproblematiek

maandag 21 december 2020

“Stel, u bent wegbeheerder. Uw wegen zijn goed ontworpen, goed aangelegd en goed onderhouden. Toch gebeuren er nog (bijna-)ongevallen op uw wegen. Vooral bijna-ongevallen zijn lastig om grip op te krijgen; ze worden immers niet geregistreerd. U wéét dus niet hoe vaak het bijna fout gaat, waar het precies gebeurde en wat er gebeurde.

Door joerd Broos, VIA en Martijn Ruijgers, Goudappel Coffeng

Gebruikers kunnen met de STAR-database onderzoek doen naar verkeersveiligheid van hun wegen. Hierbij zijn (actuele) ongevallendata heel waardevol, maar dan moet de registratie wel op orde zijn. Vooral locatie is een sterk bepalende factor bij analyses voor infrastructurele maatregelen. Ter plaatse van de kilometerpaal (km,0) zijn 50% van de ongevallen geregistreerd, terwijl je 10% zou verwachten (data: 2017-2019, zie figuur 1). Eind 2018 werd dit door VIA en Rijkswaterstaat al vastgesteld en aangekaart bij de politie. Hierop volgend hebben wij aanvullend onderzoek gedaan.

De praktijk

Op dinsdag 19 juni 2018 gebeurde een ongeval op de A20 in de richting van Hoek van Holland tussen Maasdijk en Westerlee. Uit de foto bij het nieuwsartikel blijkt dat het ongeval bij hectometerpaal 11,7 isgebeurd. Echter, de registratie in de STAR-database laat hectometerpaal 11,0 zien. Dit is zo’n 700 meter verwijderd van de “echte” plaats van het ongeval. In de praktijk leidt dit tot een onnauwkeurigheid vanmaximaal 900 meter van de exacte locatie. Hoe kan dit? En waarom is dit belangrijk?

Verklaring

Het probleem is twee-delig. Allereerst zijn er technische oorzaken, waarbij de decimaal wordt afgekapt (bv. 12,7 naar 12). Daarnaast zijn er mensenlijke fouten bij de zorgvuldigheid van invoeren bij de politie. Ons vermoeden is dat het eerst genoemde de meeste problemen veroorzaakt.

Cruciaal belang

Voor een goede verkeersveiligheidsanalyse is een exacte locatie van cruciaal belang. Locaties kunnen dooreen ongevalconcentratie aangeduid worden als zijnde “gevaarlijk”, terwijl ze dit niet zijn. Hierdoor kan de aandacht voor het nemen van maatregelen voor verkeersveiligheid naar de verkeerde plekken gaan.

Inzetbaarheid

We weten dat de exacte locatie belangrijk is, gelukkig hebben we de afgelopen jaren flinke progressie gemaakt: van 46% exact gekoppelde ongevallen in 2014 naar 74% in 2019. Het kilometerpaalprobleem speelt bij ‘exact gekoppelde ongevallen’, belangrijk dus om tijdens het maken van analyses rekening te houden met dit probleem. VIA bekijkt of hiervan melding gemaakt kan worden in de software. Daarnaast zijn er alternatieven zoals de CROSS-methode of ongevallenkaarten die opsommen naar straatniveau. Vanuit VIA blijven we in gesprek met de politie om de registratie te verbeteren. Bert van Haaften (beleidsmedewerker verkeer politie) geeft aan dat “men bij de politie al bezig is om een locatieserver in te regelen waarbij al dit soort problemen opgelost zouden moeten worden”.

Lees verder

Campagne over het nut van de fietsspiegel

27 jul om 09:37 uur
Fietsen houdt mensen gezond en vitaal, dat geldt vooral voor senioren. Daarom moeten ouderen zich veilig voelen op…
Lees verder »

Subsidie elektrische bedrijfsauto's aangepast vanwege chiptekort

13 jul om 12:36 uur
De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) is aangepast vanwege het aanhoudende chiptekort. Het…
Lees verder »

Inzicht in conflictsituaties

6 jul om 09:54 uur
“Door middel van slimme analyse van videobeelden en het toepassen van kunstmatige intelligentie kunnen we precies…
Lees verder »

Cybersecurity is essentiële veiligheid

1 jul om 11:40 uur
In Houten vertellen Vialis-directeuren Seraf de Bekker en Jan Willemsen over de risico’s van verbonden…
Lees verder »

‘Gedragsbeïnvloeding is onderbelicht als het gaat om verkeersveiligheid’

30 jun om 16:47 uur
Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en basisscholen De Ridder Joris en De Morgenster hebben in de Zwolse wijk…
Lees verder »

Met de huidige middelen de verkeersveiligheid verbeteren

29 jun om 13:52 uur
“Als je kijkt naar smart mobility, naar Talking Traffic, dan moet je verkeersveiligheid daarin inbedden als thema…
Lees verder »

Proactief verkeersveiligheid verbeteren met intelligente software

28 jun om 11:08 uur
“Verkeersongevallen zijn wereldwijd een vaak voorkomende doodsoorzaak”, vertelt David Homola van Transoft. “Binnen…
Lees verder »

Startup werkt aan betere banden voor elektrische voertuigen

23 jun om 12:29 uur
De Britse EV-bandenproducent ENSO is geselecteerd voor de 2021-editie van Mobility Lab. ENSO’s missie is om betere…
Lees verder »