ParkBee ontvangt 5 miljoen: "tijd om door te groeien"

donderdag 22 februari 2018
timer 2 min
De Nederlandse scale-up ParkBee heeft een investering van 5 miljoen euro ontvangen. Met dat geld wil het techbedrijf verder groeien in Nederland en Engeland. "We zitten momenteel op 65 locaties in Nederland en op 20 in Londen. Dat gaan we nu uitbouwen", vertelt commercieel directeur Wouter de Bruijne.

“In veel garages is leegstand, vooral ’s avonds en in het weekend”, vertelt De Bruijne. ParkBee ontwikkelt technologie om de parkeerbezetting bij bijvoorbeeld kantoorpanden inzichtelijk te maken. “Veel vastgoedbeheerders hebben geen idee hoe hoog de bezetting in hun garages is. Door dat te laten zien, bewijzen wij onze meerwaarde.”

 

De lege parkeerplaatsen worden vervolgens, voor gereduceerd tarief, verhuurd aan consumenten. Via de parkeerapps Parkmobile en Park-line kunnen automobilisten deze ParkBee-locaties vinden en via de app de slagboom openen. Ook wordt via de app afgerekend.

 

Lees ook: Zij willen lege parkeerplekken beter benutten

Doorgroeien

Met dit verhaal schreef ParkBee haar investeerdersnetwerk aan, met het verzoek om een extra investering. Van de geïnteresseerde partijen koos ParkBee voor het Duitse investeringsfonds Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. “Het is nu tijd om door te groeien en onze diensten echt voor een groot publiek toegankelijk te maken”, gaat De Bruijne verder.

Technologie

Behalve dat ParkBee het aantal locaties in Nederland en Londen wil uitbreiden, wil het ook de technologie optimaliseren. “Zo kunnen vastgoedbeheerders hun parkeerbezetting beter managen, zegt de commercieel directeur. Tenslotte wil het bedrijf ook laadpalen en deelauto’s aan gaan bieden.

ParkBee