Vervoersapp Gaiyo lanceert straatparkeerfunctie zonder transactiekosten

donderdag 6 mei 2021

Mobiliteitsapp Gaiyo biedt reizigers in nu ook de mogelijkheid om, zonder bijkomende kosten, te betalen voor straatparkeren. De app kon al gebruikt worden voor routeplanning, fileoverzichten, het kopen van vervoersbewijzen of het regelen van deelvervoer. Gaiyo voert op dit moment een MaaS-pilot uit in Utrecht. De functionaliteit is echter beschikbaar voor iedereen in Nederland. 

Gaiyo biedt een totaaloplossing voor binnenlandse reizen, van openbaar vervoer tot deelvervoer en nu dus ook parkeren. Zo toont Gaiyo na de parkeeractie de relevante verkeersinformatie, inclusief de eventuele vertragingen die je oploopt naar je volgende bestemming.

Parkeeroverzicht

Omdat het bedrijf achter Gaiyo, Innovactory, mobiliteit zo toegankelijk en flexibel mogelijk wil maken, is de nieuwe straatparkeerfunctie uitgerust met tal van handige snufjes. Op basis van je locatie scant Gaiyo bijvoorbeeld welke parkeergarages, P+R’s en parkeerzones er in jouw omgeving te vinden zijn. De app toont je direct alle parkeeropties, mét de bijbehorende tarieven. Zo kun je heel gemakkelijk zien waar je in de buurt het goedkoopst je auto kwijt kunt en waar de blauwe zones zijn. Kies je voor de kaartweergave van de parkeerfunctie, dan kun je bovendien gemakkelijk zien in welke gebieden je gratis parkeert.

Geen transactiekosten

Wie wil besparen op parkeren, heeft aan Gaiyo dus een goeie. Al was het maar omdat je geen transactiekosten betaalt voor je parkeeracties. Ter vergelijking: bij andere parkeerapps betaal je per parkeeractie meestal 30 eurocent. Gaiyo is hiermee in een klap de goedkoopste ‘parkeerapp’ van Nederland. Ook het toevoegen van kentekens is in Gaiyo gratis. Wel zo handig, zeker als je af en toe gebruik maakt van een deelauto.

Zicht op je parkeeractie

De actuele parkeerkosten zijn op elk moment te bekijken in de app. En wie nog wel eens vergeet om zijn parkeeractie te stoppen, kan Gaiyo toestemming geven om elk uur een gratis pushreminders bericht te sturen. Ook is het mogelijk een (ruime) eindtijd op te geven voor je parkeeractie. Stop je de parkeeractie toch eerder dan de opgegeven eindtijd, dan betaal je gewoon voor de werkelijke parkeerduur.

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory: “We zijn erg blij dat we Gaiyo met de introductie van deze parkeerwidget nóg overzichtelijker hebben gemaakt. Met de afwezigheid van transactiekosten én de vele extra functies die de app biedt, is Gaiyo hét betere alternatief voor bestaande parkeerapps.”

Over Gaiyo

De gratis app Gaiyo functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare reismogelijkheden en combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dat varieert van de trein, tram en bus tot deelvervoer. Ook toont de app de beschikbare tijden van het aansluitende openbaar vervoer. Vanaf nu kun je met Gaiyo ook parkeeracties starten, zodat je geen aparte parkeerapp meer nodig hebt. Door De Volkskrant werd Gaiyo uitgeroepen tot de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment is. Wil je Gaiyo straatparkeren zelf ook eens proberen? Download dan gratis de Gaiyo app, scroll naar de parkeerwidget en de rest wijst zich vanzelf.