Global Mobility Call krijgt brede steun van partners uit het buitenland

dinsdag 30 mei 2023

bron: Global Mobility Call

Bijna 130 partners in verschillende categorieën hebben zich ingeschreven voor deze tweede editie, die van 12 tot 14 september wordt gehouden in IFEMA MADRID.

Global Mobility Call krijgt in zijn tweede editie de solide steun van institutionele-, zakelijke- en multisectorale partners uit het buitenland, zij zullen een bijdrage leveren om dit evenement als hét toonaangevende platform voor de ontwikkeling van duurzame mobiliteit op de kaart te zetten en te stimuleren vanuit het leiderschap van hun verschillende sectoren.

Ongeveer 130 partners uit de verschillende sectoren hebben zich reeds aangesloten bij dit grote project, dat in de komende vier maanden tot het evenement plaatsvindt, nog steeds nieuwe partners zal blijven aantrekken. Onder degenen die hun deelname hebben bevestigd, zijn overheidsinstanties, multinationals en bedrijven, een vijftigtal Spaanse, Europese en Latijns-Amerikaanse sectorale associaties en meer dan 50 mediapartners die de internationale communicatie van het evenement versterken.

De lijst van partners van het evenement, dat van 12 tot 14 september 2023 zal plaatsvinden in het IFEMA MADRID Recinto Ferial, wordt aangevoerd door het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda (MITMA), als sponsor van de Global Mobility Call, de Gemeenschap van Madrid en het Stadsbestuur van Madrid, die meewerken aan de organisatie. In navolging van dit institutionele segment nemen de volgende segmenten deel aan de organisatie en uitvoering van het evenement in de volgende categorieën:

  • Global Partners, die in het hoofd auditorium van Global Mobility Call een leidersrol spelen en prominent aanwezig zijn in de tentoonstellingsruimte: Cepsa, Regional Transport Consortium of Madrid, Iberdrola, Iberia, het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Madrid, Metro de Madrid en RENFE.
  • De Itinerary Partners onderscheiden zich door hun invloed en positionering in hun vakgebied en sector, zij spelen een sleutelrol in het hoofdthema mobiliteit met een voorkeurspositie op de tentoonstelling. Tot nu toe bevestigden EDP, Indra en Sistem hun aanwezigheid .
  • Connected Partners zal verschillende thema's binnen de Agora's leiden en deelnemen aan het tentoonstelling segment: Arriva, Etra en Total Energies.
  • Strategic Partners Innovation stelt hun ecosystemen van startups, ondernemers en innovatie ter beschikking. Tot nu toe hebben we de steun van European Digital Innovation Hub en Las Rozas Innova.
  • Aangesloten bedrijven zijn officiële entiteiten die de knowhow van hun strategische divisies ter beschikking stellen, zoals het Directoraat-generaal Snelwegen, Enaire, het Nationaal Geografisch Instituut, Ineco, Puerto del Estado en SENASA.
  • Europese ontwikkelingspartners dragen bij door het delen van hun ontwikkelingen op gebieden die verband houden met duurzame mobiliteit in de Europese sfeer, zoals BABLE.
  • Institutionele steun wordt verleend door institutionele vertegenwoordigers die zich richten op thematische gebieden van het evenement, zoals het Spaanse directoraat-generaal voor verkeer en de Spaanse federatie van gemeenten en provincies (FEMP).

Internationaal gezien wordt Global Mobility Call ook gesteund door ongeveer 50 multisectorale associaties in Spanje, Europa en Latijns-Amerika en door het werk van meer dan vijftig mediapartners uit 11 landen, die zullen bijdragen tot een groter internationaal bereik.

Het evenement, georganiseerd door IFEMA MADRID en Smobhub, brengt alle spelers die het mobiliteits ecosysteem vormen samen rond één multisectoraal en transversaal platform, dat naast de uitwisseling van kennis en succesverhalen tot doel heeft  het netwerken in een zakelijke omgeving, stimuleren van toekomstige bedrijfs allianties en investeringsmogelijkheden die voortvloeien uit nieuwe mobiliteitsprojecten. Dit alles in een gunstig kader van de kansen die ontstaan door het beleid van de Europese Unie op het gebied van energiebesparing en duurzame mobiliteit via de NextGenerationEU-fondsen, die een financiering van 800 miljard euro zullen mobiliseren, die voor een groot deel te gebruiken zijn voor mobiliteitsprojecten.

In de tweede editie worden de congres- en expositieruimte geïntegreerd: GMC Congres zal acht themaroutes aanbieden over: Duurzaam en efficiënt vervoer, Energietransitie naar Net-Zero, Mobiliteitsoplossingen voor burgers, Slimme en leefbare steden en gebieden, De transformatie van de automobielindustrie naar mobiliteitsdiensten, Betere bedrijfsstrategieën en duurzaam zaken doen voor een eerlijkere, schonere en meer inclusieve economische ontwikkeling, Technologie en innovatie als drijvende krachten achter de mobiliteit transformatie en Talent en toekomstige banen.

GMC Expo zal bestaan uit 13 duurzame mobiliteitssectoren waar de nieuwe ontwikkelingen per sector en innovatieve projecten van start-ups te zien zullen zijn en waar mogelijkheden gecreëerd worden om intensief te netwerken. Deelname aan GMC Expo biedt bedrijven en overheidsinstanties de mogelijkheid om hun leiderschap, reputatie en invloed in het ecosysteem van duurzame mobiliteit te vergroten, deel te nemen aan nieuwe publiek-private investeringsprojecten, nieuwe kansen en zakelijke relaties met klanten en allianties te genereren door middel van netwerken op hoog niveau.

Benieuwd wie al partners van Global Mobility Call zijn? Klik hier voor meer informatie.