Groningen en Drenthe krijgen er 2100 openbare laadpalen bij

donderdag 11 mei 2023

foto: Shutterstock

Voor elektrische autobezitters in Groningen en Drenthe zonder eigen laadpaal worden  in de komende drie jaar 2100 openbare, dubbele laadpalen geplaatst. De laadpalen leveren 100% Nederlandse groene stroom, afkomstig van het zonnepark de Vloeivelden in Drenthe.

De 2100 laadpalen zorgen in totaal voor 4200 laadpunten (twee per laadpaal). In Drenthe komen de meeste laadpalen: 1280, in de provincie Groningen 820. Provincie Drenthe organiseerde de aanbesteding voor de provincies Groningen en Drenthe en de volgende twintig gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Het Hogeland, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, De Wolden.

Gemeente Groningen en Eemsdelta hebben een eigen aanpak voor het plaatsen van laadpalen.

Laadpaal aanvragen

De leverancier van de laadpalen, Equans, start per 1 juni. Gebruikers van de laadpalen kunnen de laadsessies starten, stoppen en betalen via een laadpas, app of het scannen van een QR-code. Geïnteresseerden kunnen al een aanvraag doen voor een laadpaal op de website Laadpaalnodig.nl.