Cargoroo haalt 10 miljoen op om Europese steden autovrij te maken

dinsdag 13 december 2022

Cargoroo, specialist in elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat meer autoritten vervangen worden door een rit met de e-bakfiets in verschillende Europese steden. Daardoor worden de steden leefbaarder, gezonder en veiliger.

Uitbreiding in Europa

Cargoroo hoopt met het opgehaalde kapitaal een groei door te maken. Daardoor kunnen zij het deelconcept in Europa versnellen. Ze hopen volgend jaar een intrede in meer Duitse steden te maken, naast het feit dat ze ook in Lyon, Frankrijk zijn gestart. In Europese steden die al bekend zijn het met deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit het bedrijf, het aantal bakfietsen daar wordt verhoogd. In Nederland gaat de elektrische bakfiets in meer buurten beschikbaar zijn. Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem breiden het aantal fietsen uit. Cargoroo wil ook nieuw talent aantrekken om samen meer klanten de voordelen van de fiets te laten ervaren. 

“Met deze investering kunnen we samen met het Team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden” aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.”  

Investeerders met een gezamenlijke doelstelling

The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.