E-bikes in trek bij zorgpersoneel

donderdag 16 april 2020

Zorgpersoneel van zowel het St. Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein, het OLVG en het Leger des Heils in Amsterdam maakt sinds kort gratis gebruikt van 150 elektrische fietsen van e-bike to go voor het woon-werkverkeer.

Naast de auto is de e-bike het meest veilige vervoermiddel voor het woon-werkverkeer, stelt e-bike to go. Zeker nu het ov wordt gemeden, vanwege de kans op besmetting met het coronavirus. De komende weken krijgen ook de Rotterdamse ouderenzorginstelling Laurus en het UMC Utrecht gratis elektrische fietsen geleverd. 

Jelle Visser, oprichter van e-bike to go: “We zijn heel blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een veilige manier van transport voor deze mensen die enorm belangrijk werk doen voor onze samenleving. We willen graag helpen, en we doen er alles aan om aan de vraag tegemoet te komen.”

Kwetsbare doelgroep 

Het Leger des Heils gebruikt de e-bikes voor het bezoeken van eenzame en kwetsbare mensen in Amsterdam. De inloophuizen zijn momenteel gesloten, maar de zorg voor deze mensen gaat door en daarom zoeken buurtwerkers hen nu actief op, om bijvoorbeeld boodschappen te doen of maaltijden te brengen. 

Margo Merts, regio-officier van het Leger des Heils Amsterdam: “De e-bikes ontzorgen ons enorm, ze geven ons de kans om kwetsbare Amsterdammers te bereiken. Dit zijn vaak zorgmijders, een doelgroep die we in beeld willen houden omdat niemand hen ziet. Op de fiets zijn we sneller en kunnen we voorkomen dat zij verwaarlozen of erger. Deze donatie is van heel grote waarde voor ons, juist nu.”