Gemeente Rotterdam wint 'Spitsbreker van het jaar'

dinsdag 31 januari 2023

De Gemeente Rotterdam is Spitsbreker van het jaar geworden. De gemeente werd beloond met het beste mobiliteitsbeleid van de drie overgebleven kanshebbers. De prijs werd uitgereikt tijdens BNR Mobility.

Voorbeeld voor de regio

Rotterdam volgt met de Spitsbreker van het jaar-award de ANWB op. Jury en voormalig verkeersminister Tineke Netelenbos: "Er werken veel mensen en Rotterdam heeft een voorbeeldfunctie in de regio, die vullen ze actief in. Ze hebben een goed fietsbeleid. Voor 2250 euro mogen werknemers een fiets aanschaffen. Ze hebben geen parkeerbeleid, dus er kan niet geparkeerd worden op kosten van de werkgever.' Netelenbos vervolgt: ’80 procent van de werknemers werkt thuis, daarmee halen ze veel mensen van de weg."

Arie de Boed, strategisch adviseur HR bij Gemeente Rotterdam, is volkomen verrast met de winst: "Niet alleen door corona hebben we ingevoerd dat werknemers zelf mogen bepalen waar ze werken. De locatie maakt niet uit, maar het resultaat wel."

Jury

Tijdens de uitzending van BNR Mobility werd de Spitsbreker van het jaar-award voor de vierde keer uitgereikt. Naast de Gemeente Rotterdam, stonden BPD gebiedsontwikkeling en IT-bedrijf Mendix in de top 3. De jury bestond uit Jos Hollestelle, directeur van Syndesmo en verbonden aan werkgeversnetwerk Breikers, Gerard Tertoolen, verkeerspycholoog bij XTNT en juryvoorzitter en voormalig verkeersminister Tineke Netelenbos.