Gratis elektrische fietsen in Brabant

vrijdag 15 april 2011
timer 2 min
In Brabant kunnen werknemers van verschillende organisaties twee weken lang gratis een E-bike uitproberen. Dit in het kader van het project 'Probeer een E-bike' van de Stichting Brabant MobiliteitsManagement en de SRE Milieudienst in opdracht van de provincie Noord-Brabant.
Gratis elektrische fietsen in Brabant

 

 

Oplaadpunt


Naast het uitproberen van de fietsen, kunnen de Brabantse organisaties met subsidie een oplaadpunt laten installeren. Het doel is het bedrijfsleven bewuster te maken van een goed alternatief voor de auto.

1100 medewerkers


Begin april stapten de eerste werknemers op de elektrische fiets en inmiddels zijn er al 55 aanmeldingen van kleine en grote Brabantse organisaties uit verschillende sectoren. Dat moet uiteindelijk leiden tot 1100 medewerkers die de komende maanden gedurende een week met de elektrische fiets naar het werk zullen fietsen. Het project loopt tot en met oktober 2011 en biedt plaats aan negentig organisaties.

Gezond en goedkoop


Het project richt zich voornamelijk op werknemers die op een afstand van tussen de vijf en twintig kilometer van hun werkplek af wonen. Die afstand is voor veel mensen net te groot om dagelijks met een gewone fiets af te leggen. Reizen met de auto is echter duur en tijdrovend door files en het zoeken naar een parkeerplekje. E-bike biedt een gezond en goedkoop alternatief. Na een proef in Eindhoven vorig jaar bleek dat zeventig procent van de deelnemers de reis van huis naar werkplek goed met dit nieuwe vervoersmiddel te kunnen doen.
 

Bron: Facility Info

Terug naar overzicht nieuws >>>