Kansen en uitdagingen voor de verkeerspsycholoog

donderdag 17 september 2020

Matthijs Dicke Ogenia is verkeerspyscholoog bij adviesbureau Goudappel Coffeng. “Als verkeerspsycholoog ben ik altijd bezig met mijn werk, als ik over straat loop zie ik altijd wel iets waar ik wat mee kan.”

-
Matthijs Dicke Ogenia, Goudappel Coffeng. 

Dicke spreekt tijdens het Verbindingsfestival als onderdeel van de stream ‘Veilig op straat’. “Als ik denk aan een veilige straat, denk ik meteen aan verkeersveiligheid. Hoe zorgen we ervoor dat de straat veilig is voor fietsers en voetgangers, hoe kunnen we ongevallen voorkomen en hoe zorgen we ervoor dat verkeersdeelnemers zich verantwoordelijker gaan gedragen?”, aldus Dicke.

Tijdens de sessie wil Dicks ingaan op gedragsverandering en bespreken hoe moeilijk het kan zijn om mensen te veranderen. “Terwijl het juist zo belangrijk is om gedragsverandering te bewerkstelligen.” De verkeerspyscholoog neemt de deelnemers mee in de gedragspyschologie van de verkeersdeelnemer en laat zien waar de kansen en uitdagingen liggen. “Ik wil ook een paar succesverhalen delen”

Kom ook naar het tweede online Verbindingsfestival en laat je inspireren op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, duurzaamheid, gezondheid en meer.

 

Lees verder

Het bevorderen van de toekomst van autonoom rijden met co-simulatie

6 okt om 10:03 uur
Welke invloed hebben zelfrijdende auto’s op het verkeer in de toekomst? Alle denkbare scenario’s kunnen…
Lees verder »

XTNT schenkt 1500 euro aan New Mobility Foundation

25 sep om 16:17 uur
Een bijzonder moment: directielid en XTNT’er Kai Feldkamp overhandigde woensdag 23 september een mooi bedrag van…
Lees verder »