Meer doen met data

dinsdag 13 december 2016
timer 1 min
Meer digitale parkeerrechten, meer taken voor het scanvoertuig, een grotere rol voor data en meer tariefdifferentiatie. Dat zijn enkele trends, die Jurgen Vernimmen, eigenaar Agendum, voorziet voor de toekomst.

Op de korte termijn, binnen twee jaar, ziet Vernimmen een aantal trends: “Steden gaan steeds meer over op digitale parkeerrechten, enerzijds om het voor de burger eenvoudiger te maken om voor het parkeren te betalen, bezwaren af te handelen en een vergunning aan te vragen. Anderzijds omdat de handhaving via bijvoorbeeld scanauto’s of scanscooters daarmee efficiënter kan. Ik verwacht dat dit een enorme sprong gaat nemen. De grote steden zijn al zover, de kleinere gaan dat nu doen. Ik verwacht dat met name de forse toename van de handhaafintensiteit een belangrijk argument daarbij zal zijn. En het feit dat handhavers zich daardoor meer met andere zaken dan parkeerhandhaving bezig kunnen houden zoals bijvoorbeeld veiligheid. Ik verwacht dat kleinere gemeenten wel eerder zullen kiezen voor een servicemodel en outsourcen in plaats van het zelf aanschaffen van een scanvoertuig.”

 

Dit artikel is gepubliceerd in magazine PARKEER24, editie december 2016. Download gratis het artikel om verder te lezen.

 

Data wordt steeds belangrijker