Mobiliteitshub in Groningen biedt meerwaarde

vrijdag 2 februari 2024

In Groningen is er een vergunning verleend voor de turnkey realisatie van een mobiliteitshub in de Grunobuurt. Continental Car Parks heeft met woningcorporatie Stichting Nijestee een overeenkomst getekend voor de bouw ervan, die medio maart van start gaat. De hub is ontworpen in samenwerking met architect De Zwarte Hond. Het doel is om een gebouw te creëren dat waarde toevoegt aan de wijk.

Groen en autoluw met extra functies

De mobiliteitshub aan de Stephensonstraat biedt straks ruimte aan circa 160 parkeerplaatsen voor eigenaren van appartementen uit de omgeving. Door de hub in de nog te ontwikkelen nieuwe wijk te realiseren, blijft de rest van de wijk autoluw. Zo is er meer ruimte voor een kindvriendelijke inrichting met kwalitatief hoogwaardig groen, waardoor er een prettige, vriendelijke nieuwe wijk ontstaat. Continental Car Parks heeft inmiddels ervaring met het ontwikkelen van meerdere mobiliteitshubs, waaronder in Haarlem en Amsterdam.

Gilbert Heutinck, projectmanager bij Continental Car Parks, is verheugd met de bouw:

“Met deze hub kan de wijk groen, vriendelijk en autoluw worden ingericht en creëren we een gebouw dat waarde toevoegt aan de wijk. Dat is waar we het voor doen!”

Op de begane grond wordt, naast een fietsenstalling voor het aanliggende woonblok Couchette, tevens een plint met ondersteunende functies zoals een fietsenmaker of wasserette opgenomen. Met deze extra functies ontstaat een centrale, levendige plek in de wijk die meerwaarde biedt aan bewoners en bezoekers.

Hoogwaardig ontwerp

Vanuit stedenbouwkundig en architectonisch oogpunt werden er hoge eisen aan de parkeervoorziening gesteld. Zo moest de hub geïntegreerd worden in het totale volume van de appartementen. Dit komt tot uiting in fraaie metselwerk gevels met ornamenten en lamellen.

De oplevering staat gepland voor het najaar van 2024.